Hozzájárulok, hogy a weboldal látogatásakor a számítógépemen sütiket (cookie) helyezzen el, amelyek segítségével az oldalon tett látogatásom adatait webanalitikai céljából felhasználják.
Részletes tájékoztatás a Adatkezelési tájékoztató dokumentumban található. További információ.   Rendben, elfogadom
+36 46 344 454

Krakkó, a királyi főváros

KRAKKÓ, A KIRÁLYI FŐVÁROS

2020-ban már nem indítjuk!

 

Keretprogram
 

Indulás Miskolcról a Búza téri OMV benzinkútról hajnali 04:00 órakor. Útközben csatlakozás lehetséges: a 3-as számú főúton Encs felé.

Folyamatosan utazunk a Felvidék csodálatos tájain keresztül (rövid szüneteket tartva), s Krakkóba a délelőtti órákban érkezünk.

Krakkó az egyik legszebb és legizgalmasabb, dinamikusan fejlődő város, a Kis-lengyelországi vajdaság fővárosa. Korábban 1795-ig Lengyelország fővárosa volt. Krakkó utcái királyok és királynők lábnyomát őrzik, gyönyörű épületei a történelemről mesélnek. Templomai lélegzetelállítóak, gazdag múzeumai a legkülönlegesebb darabokkal kápráztatják el a turistákat. Éttermei, a kávézók, a bárok a helyi gasztronómia finomságait kínálják.

Krakkóval, a hajdani királyi fővárossal ismerkedünk: ellátogatunk a Wawelba (királyi vár), a katedrálisban láthatjuk a királysírokat, tiszteletünket tesszük Szent Hedvig lengyel-magyar királynő sírjánál. Szabadidő a várnegyedben. Óvárosi sétánk közben a jezsuita templom, Szent András templom, Posztócsarnok, főtér, Mária-templom, Jagelló egyetem épületeinek megtekintése. Szabadidő az óvárosban.

Késő délután indulunk hazafelé, érkezés az éjszakai órákban.

 
Lengyelországban a lengyel zloty a hivatalos fizetőeszköz, ezt hozzunk magunkkal. Mivel Szlovákia területén is megállunk, némi euró is legyen nálunk!
 
A belépődíjak külön fizetendők
 
- Wawel katedrális: kb. 20 PLN/fő.
- Csoportos utasbiztosítás: 460 Ft/fő (21 fő felett)

A(z) kolombusztours.hu weboldalon a közvetlen linken található Adatkezelési Tájékoztatót és a lenti tájékoztatást elolvastam, megismertem és az abban foglaltakat elfogadom. Személyes adataim a valóságnak megfelelnek, és kijelentem, hogy 16. életévemet betöltött személy vagyok.

A(z) kolombusztours.hu weboldalon a közvetlen linken található Adatkezelési Tájékoztatót és a lenti tájékoztatást elolvastam, megismertem és az abban foglaltakat elfogadom. Személyes adataim a valóságnak megfelelnek, és kijelentem, hogy 16. életévét betöltött személy vagyok.

Az Ön személyes adatait az Ön megrendelésének teljesítése és ajánlataink küldése céljából és egyéb okból dolgozzuk fel. A személyes adatok feldolgozásáról, elsősorban az adatfeldolgozás további céljairól és az adatok EU-n kívülre történő átadásáról és saját jogairól, hozzájárulás visszavonásáról az Adatkezelési Tájékoztatóban találhat további információkat.