Hozzájárulok, hogy a weboldal látogatásakor a számítógépemen sütiket (cookie) helyezzen el, amelyek segítségével az oldalon tett látogatásom adatait webanalitikai céljából felhasználják.
Részletes tájékoztatás a Adatkezelési tájékoztató dokumentumban található. További információ.   Rendben, elfogadom
+36 46 344 454

Komárom, a kettészakított város

KOMÁROM, A KETTÉSZAKÍTOTT VÁROS

ÉS A TATAI ÖREG-TÓ

2019. július 20. (szombat)

Részvételi díj: 8.900 Ft/fő

Keretprogram

Indulás Miskolcról 05.00 órakor a Búza-téri OMV benzinkútról.

A Duna partján fekvő Komárom (Komarno) szlovákiai oldalával ismerkedünk először. Az első világháború után itt húzták meg a határt, kettészakítva ezzel a várost. Komáromból Komáromba az Erzsébet-hídon megyünk át.

A városban sétálva felfedezzük a legfontosabb műemlékeket, értékeket. Történelmi városának főtéren található a Szentháromság oszlop, mely a város egyik legrégibb emlékének számít. Az Európa-Udvar Komárom történelmi városának egyik legnagyobb turisztikai látványossága. A tér 45 különböző európai ország építészeti stílusát magán viselő építményekkel várja a turistákat.

A komáromi erődrendszert tekintjük meg, mely a történelem folyamán az egyik legerősebb katonai támaszpont volt. 1945 után szovjet fegyverraktár, szlovákiai oldala szovjet laktanyaként szolgált. A nemzeti kulturális örökség listáján szereplő erődítmény volt az első bástyás erődrendszer Olaszországon kívül. Az erőd a török támadások ellen épült, védelmi célból. A várost soha nem sikerült bevenni, köszönhetően erődrendszerének, még az 1594-ben lezajlott Szulejmán által vezetett ostrom során sem. Kenyérmúzeum, hadtörténeti kiállítás, haditechnikai park, szovjet kiállítás, s egyéb érdekességek segítségével nyerünk betekintést a múltba. A nem mindennapi séta a múltban kb. 3 órát vesz igénybe.

Fotószünet a tatai Öreg-tónál, mely az ország legrégebbi halastava, s Tata legnagyobb vonzereje. Európa egyetlen olyan városi tava, melyen az őszi és téli hónapokban vadludak és más költöző madarak tízezrei találnak átmeneti menedéket.

Hazaérkezés a késő esti órákban.

A belépődíjak külön fizetendők

Komáromi erődrendszer: felnőtt: kb. 1.600 Ft/fő

diák és nyugdíjas: kb. 1.250 Ft/fő

A(z) kolombusztours.hu weboldalon a közvetlen linken található Adatkezelési Tájékoztatót és a lenti tájékoztatást elolvastam, megismertem és az abban foglaltakat elfogadom. Személyes adataim a valóságnak megfelelnek, és kijelentem, hogy 16. életévét betöltött személy vagyok.

Az Ön személyes adatait az Ön megrendelésének teljesítése és ajánlataink küldése céljából és egyéb okból dolgozzuk fel. A személyes adatok feldolgozásáról, elsősorban az adatfeldolgozás további céljairól és az adatok EU-n kívülre történő átadásáról és saját jogairól, hozzájárulás visszavonásáról az Adatkezelési Tájékoztatóban találhat további információkat.