Hozzájárulok, hogy a weboldal látogatásakor a számítógépemen sütiket (cookie) helyezzen el, amelyek segítségével az oldalon tett látogatásom adatait webanalitikai céljából felhasználják.
Részletes tájékoztatás a Adatkezelési tájékoztató dokumentumban található. További információ.   Rendben, elfogadom

Kolozsvár és Nagyvárad

KOLOZSVÁR ÉS NAGYVÁRAD

2019. augusztus 24 - 25. (szombat-vasárnap)

2 nap/ 1 éjszakai szállással (1 reggelivel): 19.000 Ft/fő

Keretprogram

1.nap Indulás Miskolcról 05:00 órakor a Búza téri OMV benzinkútról. Kolozsvárra, Kolozs megye székhelyére és legfontosabb kulturális központjába utazunk. A város nevezetességeivel ismerkedve megtekintjük a gótikus stílusú Farkas utcai református templomot, Sárkányölő Szent György lovasszobrának másolatát, Mátyás király szülőházát és monumentális méretű szobrát. Ellátogatunk a Szent Mihály templomba, majd szabadidő az óvárosban. A piarista templomban a könnyező Szűzanya kegyképe előtt fejezzük ki tiszteletünket. Az Európa egyik legrégebbi temetőjeként számon tartott Házsongárdi temetőben sétálunk, mely a sok évszázados magyar írásbeliség nagyjainak nyughelye. Itt nyugszik többek között Kós Károly, Reményik Sándor, Szenczi Molnár Albert, Apáczai Csere János, és Dsida Jenő is. Az erdélyi temetkezési szokások hűen tükröződnek a temetőkertben. Szállás Kolozsvár környékén.

2.nap Körösfőre, a Sebes Körös forrásánál található, fa- és kézimunka művészetéről híres településre utazunk. A házak előtt a korondihoz hasonló, állandó jellegű kirakodóvásár működik. Bánffyhunyadon felkeressük a főtér 13. századi impozáns református templomát és a Szent Koronát mintázó milleniumi emlékművet. Az autóbuszból látni fogjuk a romák cifra palotáit is.

Fotó- és ebédszünetet tartunk Erdély kapujánál, a Királyhágónál, majd Nagyvárad nevezetességeivel ismerkedünk. Megtekintjük a székesegyházat, a kincstárban Szent László király ereklyetartó hermáját. Városnéző sétánk során többek között láthatjuk a közelmúltban pompásan felújított várat, a városháza és a színház épületét, a Szent László teret, a Fekete Sas palotát, az Ady Endre emlékét idéző Astoria szállót és a Holdas templomot. Hazaérkezés a késő esti órákban.

A belépődíjak külön fizetendők: kb. 70 RON/fő

  • A teljes körű betegség-, baleset- és poggyászbiztosítás díja: 900 Ft/fő, mely minimum 20 főtől érvényes.

  • Egyágyas elhelyezés esetén felár fizetendő: 9.000 Ft/fő.

Hozzájárulok, hogy a kolombusztours.hu személyes adataimat direkt marketing szolgáltatás nyújtása céljából az Adatkezelési Tájékoztatóban meghatározott módon, időtartamban és mértékben kezelje és a checkbox bejelölésével önként és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az általam megadott e-mail címre a kolombusztours.hu utazás témakörben direkt marketing szolgáltatást nyújtson.