Hozzájárulok, hogy a weboldal látogatásakor a számítógépemen sütiket (cookie) helyezzen el, amelyek segítségével az oldalon tett látogatásom adatait webanalitikai céljából felhasználják.
Részletes tájékoztatás a Adatkezelési tájékoztató dokumentumban található. További információ.   Rendben, elfogadom

Kolozsvár adventi hangulatban

KOLOZSVÁR ADVENTI HANGULATBAN

2019. évi ajánlatunk szervezés alatt!

Keretprogram

Indulás Miskolcról 05.00 órakor a Búza téri OMV benzinkútról.

Kolozsvárra, Kolozs megye székhelyére és legfontosabb kulturális központjába  utazunk. Kellemes sétánk során megismerkedünk a város nevezetességeivel.

Az Európa egyik legrégebbi temetőjeként számontartott Házsongárdi temetőben sétálunk, mely a sokévszázados magyar írásbeliség nagyjainak nyughelye. Itt nyugszik többek között Kós Károly, Reményik Sándor, Szenczi Molnár Albert, Apáczai Csere János, és Dsida Jenő is. Az erdélyi temetkezési szokások hűen tükrüződnek a temetőkertben.

Megtekintjük a gótikus stílusú Farkas utcai református templomot, melyet 1486-1516 között Mátyás király építtetett a ferences rendi minoritáknak. A templom előtti helyezték el a Kolozsvári Márton és György által készített, Sárkányölő Szent György lovas szobrának másolatát.

Mátyás király szülőházához látogatunk, amely Kolozsvárnak viszonylag kevés középkori eredetű polgárházai közé tartozik.

Felkeressük a Szent Mihály plébániatemplomot is, amely Erdély második legnagyobb temploma. A templom előtt láthatjuk Márton Áron püspök szobrát és Mátyás király monumentális méretű lovasszobrát.

A városnézés után szabadidő a főtéri adventi vásárban.

Érkezés Miskolcra a késő esti órákban.

A belépődíjak külön fizetendők:

- Mátyás ház: felnőtt: kb. 10 RON, kedvezményes: kb. 5 RON

Hozzájárulok, hogy a kolombusztours.hu személyes adataimat direkt marketing szolgáltatás nyújtása céljából az Adatkezelési Tájékoztatóban meghatározott módon, időtartamban és mértékben kezelje és a checkbox bejelölésével önként és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az általam megadott e-mail címre a kolombusztours.hu utazás témakörben direkt marketing szolgáltatást nyújtson.