Hozzájárulok, hogy a weboldal látogatásakor a számítógépemen sütiket (cookie) helyezzen el, amelyek segítségével az oldalon tett látogatásom adatait webanalitikai céljából felhasználják.
Részletes tájékoztatás a Adatkezelési tájékoztató dokumentumban található. További információ.   Rendben, elfogadom
+36 46 344 454

Kiskunsági barangolás

KISKUNSÁGI BARANGOLÁS

Kiskunfélegyháza - Kiskunhalas

2020-ban már nem indítjuk!

Keretprogram

Indulás Miskolcról 05:00 órakor a Búza téri OMV benzinkútról, útközben csatlakozás lehetséges.

Kiskunság nevét a területén a tatárjárás után letelepedett kunok után kapta. A tájegység a homok és a tanyák világa, a nagyobb városok különleges látnivalókkal várják a turistákat.

Programunk első kunsági városa, Kiskunfélegyháza.

Ellátogatunk a Petőfi Emlékházba, mely nemcsak a költő életét mutatja be, hanem Petőfi-kutatók kiállítását, valamint fafaragók remek alkotásait, majd a Móra Emlékházban az író életútját elevenítjük fel, hiszen ebben a házban született Móra Ferenc 1879-ben.

Sétánk során ismerkedünk a város műemlék értékeivel: szecessziós városháza, Sarlós Boldogasszony-templom (Ótemplom) stb. A város „ligetös” főutcája egyedülálló, hiszen a dupla sorban ültetett, hosszú platánfasor több, mint 100 éves, és védettséget élvez.

Kávészünet, szabadidő a belvárosban.

Délután Kiskunhalason sétálunk. A gyönyörű, zöld városka számtalan nevezetességgel vár: városháza, főtér, a halasi csata halottainak emlékére készült Búsuló kuruc szobra stb.

A Csipkeházban a mesés halasi csipke történetével (Hungarikum), hagyományaival ismerkedünk, betekintünk a csipkekészítés folyamatába, illetve a kiállított leheletfinom mestermunkákban is gyönyörködünk.

Szabadidős javaslatunk: érdemes felmenni a városháza panorámakilátójába, ahonnan közel 40 méter magasból csodálkozhatunk rá Kiskunhalas főterére, épületeire.

Programunk végén hazafelé indulunk, érkezés a késő esti órákban.

A belépődíjak külön fizetendők

- Panorámakilátó: felnőtt: 800 Ft/fő; diák/nyugdíjas: 400 Ft/fő; 70 fölöttieknek: díjtalan

- Csipkeház és múzeum: felnőtt: kb. 800 Ft/fő; diák, nyugdíjas: kb. 600 Ft/fő

- Móra és Petőfi emlékház: felnőtt: kb. 1.500 Ft/fő; diák/nyugdíjas: kb. 800 Ft/fő.

A(z) kolombusztours.hu weboldalon a közvetlen linken található Adatkezelési Tájékoztatót és a lenti tájékoztatást elolvastam, megismertem és az abban foglaltakat elfogadom. Személyes adataim a valóságnak megfelelnek, és kijelentem, hogy 16. életévemet betöltött személy vagyok.

A(z) kolombusztours.hu weboldalon a közvetlen linken található Adatkezelési Tájékoztatót és a lenti tájékoztatást elolvastam, megismertem és az abban foglaltakat elfogadom. Személyes adataim a valóságnak megfelelnek, és kijelentem, hogy 16. életévét betöltött személy vagyok.

Az Ön személyes adatait az Ön megrendelésének teljesítése és ajánlataink küldése céljából és egyéb okból dolgozzuk fel. A személyes adatok feldolgozásáról, elsősorban az adatfeldolgozás további céljairól és az adatok EU-n kívülre történő átadásáról és saját jogairól, hozzájárulás visszavonásáról az Adatkezelési Tájékoztatóban találhat további információkat.