Hozzájárulok, hogy a weboldal látogatásakor a számítógépemen sütiket (cookie) helyezzen el, amelyek segítségével az oldalon tett látogatásom adatait webanalitikai céljából felhasználják.
Részletes tájékoztatás a Adatkezelési tájékoztató dokumentumban található. További információ.   Rendben, elfogadom

Kirándulások Kárpátalján

KIRÁNDULÁSOK KÁRPÁTALJÁN

2019. április 18 - 22. (csütörtök-hétfő)

2019. augusztus 18 - 22. (vasárnap-csütörtök)

5 nap/4 éjszakai szállással (4 reggeli, 4 vacsora): 59.000 Ft/fő

Keretprogram

1.nap Indulás Miskolcról a hajnali órákban. A beregsurányi határátlépést követően Beregszász nevezetességeivel ismerkedünk meg. Megtekintjük a római katolikus templomot, a Bethlen-Rákóczi kastélyt, az egykori vármegyeházát, az egykori törvényszék épületét, az úri kaszinót, a volt Oroszlán-szállót, Szent István, Petőfi Sándor és Illyés Gyula szobrait, és a Beregvidéki Múzeumot. Szállás elfoglalása, 4 éjszakai szállás, vacsora Mezőgecsén, családoknál.

2.nap Munkács várát keressük fel, majd Szolyván a sztálinizmus kárpátaljai áldozatainak állított emlékparkot keressük fel. Ezután a Vereckei-hágóhoz kirándulunk, ahol 895-ben a honfoglaló magyarok a Kárpát-medencébe érkeztek. Itt megnézzük a millecentenáriumi emlékművet, ahonnan gyönyörű kilátás nyílik a Keleti-Beszkidekre, a Borzsa- és a Róna- havasok vonulataira.

3.nap A Tiszaujlaki Turul emlékműhöz vezet utunk, majd a Kárpátok hegyeinek irányába indulunk. A nap végállomása a fekete és a fehér Tisza összefolyása Rahónál. Útközben megtekintjük a Nagyszőllősön találgató Perényi kastélyt, a huszti református erődtemplomot, és egy rövid sétát teszünk Técső főterén. Rahó után Európa középpontjánál állunk meg, megtekintjük az emlékművet és egy helyi ruszin vásárban merülünk el.

4.nap Korai reggeli után Lembergbe teszünk látogatást, mely történelmét és nemzetiségeit tekintve is sokszínű, lenyűgöző város. Az óváros központja a régi piactér, mely az UNESCO világörökség része. A tér közepén áll a klasszicista stílusban épült városháza. A tért körülölelő reneszánsz épületek, a 200 méteres körzetben több, mint 10 templom, Boim György temetkezési kápolnája, az Anczewski-ház, a Licsakivszkij temető, a színház, a Patika Múzeum, az egykori dominikánus templom, az orosz utca, az örmény majd a zsidó negyed látványa emlékezetes élményt nyújt. A város megtekintése után visszaindulunk Kárpátaljára.

5.nap A tiszacsomai honfoglalás kori temetőt keressük fel. Badalóba látogatunk, ahol a helyi református templomot, majd Csetfalván Kárpátalja egyik legnevezetesebb fakazettás mennyezetű templomát tekintjük meg. Hazafelé indulunk, érkezés Miskolcra a késő esti órákban.

Az utazáshoz érvényes útlevél szükséges, mely a visszautazás napjától számított 3 hónapig érvényes kell legyen!

A belépődíjak külön fizetendők: kb. 1000 UAK/fő

Borkóstoló: kb. 1.300 Ft/fő
Uzsonnacsomag: kb. 700 Ft/fő

Búcsúest: kb. 1.000 Ft/fő

A teljeskörű betegség-, baleset- és poggyászbiztosítás díja: 2.250 Ft/fő, mely minimum 20 főtől érvényes.

Hozzájárulok, hogy a kolombusztours.hu személyes adataimat direkt marketing szolgáltatás nyújtása céljából az Adatkezelési Tájékoztatóban meghatározott módon, időtartamban és mértékben kezelje és a checkbox bejelölésével önként és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az általam megadott e-mail címre a kolombusztours.hu utazás témakörben direkt marketing szolgáltatást nyújtson.