Hozzájárulok, hogy a weboldal látogatásakor a számítógépemen sütiket (cookie) helyezzen el, amelyek segítségével az oldalon tett látogatásom adatait webanalitikai céljából felhasználják.
Részletes tájékoztatás a Adatkezelési tájékoztató dokumentumban található. További információ.   Rendben, elfogadom

Kirándulás Bécs környékén

KIRÁNDULÁS BÉCS KÖRNYÉKÉN

BADENI RÓZSÁKKAL ÉS TAVASBARLANGGAL

2019. augusztus 19 - 20. (hétfő-kedd)

2 nap/1 éjszakai szállással (1 reggelivel): 34.000 Ft/fő

Keretprogram

1.nap Indulás Miskolcról 05:00 órakor a Búza téri OMV benzinkútról. Útközben csatlakozás lehetséges M3-as autópálya mentén, Bp-en, M1-es mentén. Bécsbe érkezve a Hundertwasser házat tekintjük meg. Az 52 lakást, 4 irodát és 19 teraszt magába foglaló épületkomplexum igazi zöld sziget: 250 fa és bokor teszi oázissá a szürke utcában. Az épület jelentőségét bizonyítja, hogy Ausztria kulturális örökségének részévé választották.

Kahlenbergbe utazunk, ami 483 méteres magasságával Bécs legmagasabb pontja. 1683. szeptember 12-én itt történt a kahlenbergi csata a Sobieski János lengyel király és Lotaringiai Károly herceg vezette lengyel–osztrák–német hadak és a Kara Musztafa nagyvezír vezénylete alatt Bécset ostromló török haderő között. A Stefaniewarte kilátótól remek kilátás nyílik az osztrák fővárosra és a Bécsi-erdőre. A hegy tetején áll egy tv-torony és egy 22 m magas obszervatórium, melyet Stefánia koronahercegnő ajándékozott a városnak 1880-ban.

A nap végén Maria Enzersdorfban megnézzük a Liechtenstein kastély mását. Szállás elfoglalása Bécs környékén.

 

2.nap Heiligenkreuzba (Szentkereszt) utazunk, ami a világ második legrégebbi, folyamatosan működő ciszterci kolostora. 1133-ban alapította III. Lipót herceg, napjainkban mintegy 70 szerzetes lakja. Az apátság templomában őrzik az alapító fiának, a boldoggá avatott Freisingi Ottónak az ereklyéit. Mayerlingben felkeressük a Habsburg trónörökös, Rudolf herceg vadászkastélyát. 1889-ben a herceg és szerelme itt vesztette életét, halálukat a mai napig rejtély övezi.

Fotószünet a Bécstől nem messze található, termálvizéről, kaszinóiról és rózsáiról híres Baden bei Wien-ben. A rózsakert a 8 hektáros, meseszép Doblhoffpark fénypontja, 600 rózsafajtában gyönyörködhetünk itt. A nap utolsó állomása a Hinterbrühlben található, egész évben nyolcfokos Seegrotte, vagyis tavasbarlang. 1912-ben alakította ki a természet, az egykori gipszbányában robbantás során 20 millió liter víz zúdult a járatokba és tárnákba. Az így keletkezett tó Európa legnagyobb földalatti tava. Hazaérkezés Miskolcra a késő esti órákban.

A belépődíjak külön fizetendők

Hundertwasserhaus: egységesen: kb. 12 €/fő

Kahlenbergi kilátó: felnőtt : kb. 1 €/fő diák, nyugdíjas: kb. 1 €/fő

Liechtenstein kastély: felnőtt : kb. 10 €/fő diák, nyugdíjas: kb. 8 €/fő

Heiligenkreuzi apátság egységesen kb. 10 €/fő

Mayerling vadászkastély: felnőtt : kb. 8 €/fő diák, nyugdíjas: kb. 7 €/fő

Rózsakert: egységesen kb. 3 €/fő

Seegrotte tavasbarlang: egységesen: kb. 12 €/fő

 

A teljeskörű betegség-, baleset- és poggyászbiztosítás díja: 900 Ft/fő, mely minimum 20 főtől érvényes.

Egyágyas elhelyezés esetén felár fizetendő: 7.800 Ft/fő.

Hozzájárulok, hogy a kolombusztours.hu személyes adataimat direkt marketing szolgáltatás nyújtása céljából az Adatkezelési Tájékoztatóban meghatározott módon, időtartamban és mértékben kezelje és a checkbox bejelölésével önként és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az általam megadott e-mail címre a kolombusztours.hu utazás témakörben direkt marketing szolgáltatást nyújtson.