Hozzájárulok, hogy a weboldal látogatásakor a számítógépemen sütiket (cookie) helyezzen el, amelyek segítségével az oldalon tett látogatásom adatait webanalitikai céljából felhasználják.
Részletes tájékoztatás a Adatkezelési tájékoztató dokumentumban található. További információ.   Rendben, elfogadom
+36 46 344 454

Katalin napi kirándulás

KATALIN NAPI KIRÁNDULÁS

2020. november 21. (szombat)

Részvételi díj: 8.900 Ft/fő

Keretprogram

 

Indulás Miskolcról 07:00 órakor a Búza téri OMV benzinkútról, útközben csatlakozás lehetséges.

Budaörsön ellátogatunk a Helytörténeti Múzeumba, mely néhány éve Az év tájháza címet is megkapta. Négy teremben követhetjük nyomon Budaörs történetét, vallásos életét, népi kultúráját, a gazdapolgári életmódot. Az egykor itt élt német családok öröksége a mai napig meghatározza és formálja Budaörs arculatát. A Nepomuki Szent János templom megtekintése után továbbutazunk.

Biatorbágyon láthatjuk a híres vasúti viaduktot, melyet anno Matuska Szilveszter felrobbantott.

Zsámbékon a premontrei kolostorrom egy hajdani, háromhajós, román kori bazilika és kolostor maradványa, mely a 15. században égett le. Az ország egyetlen Lámpamúzeuma következik programunkban. Jelenleg több, mint 1.000 db világítási tárgy van kiállítva, a páratlan gyűjtemény ma világhírnek örvend.

Programunk végén a pátyi pincesoron sétálunk, mely a Zsámbéki medence egyik legegységesebben megmaradt pincesora. Gyönyörű erdős, ligetes területen található, ahol több, mint 200 pince búvik meg. A pincék zöme az 1800-as években épült, így ódon igényesség és ízlésesség jellemzi ezeket.

Sétánk után indulunk hazafelé, érkezés a kora esti órákban.

 

A belépődíjak külön fizetendők:

- Helytörténeti Múzeum: felnőtt: kb. 300 Ft/fő; diák/nyugdíjas: kb. 200 Ft/fő

- Lámpamúzeum + kolostorrom: felnőtt: kb. 1.300 Ft/fő; diák/nyugdíjas: kb. 900 Ft/fő

A(z) kolombusztours.hu weboldalon a közvetlen linken található Adatkezelési Tájékoztatót és a lenti tájékoztatást elolvastam, megismertem és az abban foglaltakat elfogadom. Személyes adataim a valóságnak megfelelnek, és kijelentem, hogy 16. életévemet betöltött személy vagyok.

A(z) kolombusztours.hu weboldalon a közvetlen linken található Adatkezelési Tájékoztatót és a lenti tájékoztatást elolvastam, megismertem és az abban foglaltakat elfogadom. Személyes adataim a valóságnak megfelelnek, és kijelentem, hogy 16. életévét betöltött személy vagyok.

Az Ön személyes adatait az Ön megrendelésének teljesítése és ajánlataink küldése céljából és egyéb okból dolgozzuk fel. A személyes adatok feldolgozásáról, elsősorban az adatfeldolgozás további céljairól és az adatok EU-n kívülre történő átadásáról és saját jogairól, hozzájárulás visszavonásáról az Adatkezelési Tájékoztatóban találhat további információkat.