Hozzájárulok, hogy a weboldal látogatásakor a számítógépemen sütiket (cookie) helyezzen el, amelyek segítségével az oldalon tett látogatásom adatait webanalitikai céljából felhasználják.
Részletes tájékoztatás a Adatkezelési tájékoztató dokumentumban található. További információ.   Rendben, elfogadom
+36 46 344 454

Kastélytúra az Andrássyak nyomában

KASTÉLYTÚRA AZ ANDRÁSSY CSALÁD NYOMÁBAN

A FELVIDÉKEN

2020-ban már nem indítjuk!

Keretprogram

Indulás Miskolcról 06:00 órakor a Búza téri OMV benzinkútról. Útközben csatlakozás lehetséges: a 37-s számú főút mentén Szerencs felé.

Első állomásunk Homonna, ahol az Andrássyak egykori monumentális barokk kastélyának gyönyörű termeit járjuk be. A francia barokk kastélyok mintájára épült rezidencia igazi meglepetéseket tartogat, mint pl. a kínai szalon, a magyar királygaléria és a fegyvergyűjtemény.

Nagymihályban a Laborec folyó partján épült egykori Sztáray-kastélyba látogatunk, mely jelenleg a Zemplén Múzeum kiállításának ad otthont. A gyűjtemény gazdag régészeti és néprajzi anyaggal rendelkezik, és megtekinthetjük a Sztáray család egykori könyvtárát is. 

A kastélytúránk utolsó programja az ugyancsak szépen felújított tőketerebesi Andrássy kastély, amely jelenleg múzeumként üzemel. Az épületet körülvevő park a szigetekkel, szökőkutakkal és antik jellegű szobraival fantasztikus élményt nyújt a természetet kedvelőknek. Itt található az Andrássyak mauzóleuma, itt nyugszik id. Andrássy Gyula és felesége, Kendeffy Katinka, de az első világháború elején itt helyezték el egyik fiúk, Andrássy Tivadar szarkofágját is. Ez volt az utolsó nemesi temetés Tőketerebesen.

Kastélylátogatásunkat a kastély pincéjében egy finom borkóstolással zárjuk.

Délután indulunk hazafelé, érkezés a kora esti órákban.

 

A belépődíjak külön fizetendők

Felnőtt: 15 €/fő; nyugdíjas/diák: 10 €/fő

Utasbiztosítás: 460 Ft/fő

A(z) kolombusztours.hu weboldalon a közvetlen linken található Adatkezelési Tájékoztatót és a lenti tájékoztatást elolvastam, megismertem és az abban foglaltakat elfogadom. Személyes adataim a valóságnak megfelelnek, és kijelentem, hogy 16. életévemet betöltött személy vagyok.

A(z) kolombusztours.hu weboldalon a közvetlen linken található Adatkezelési Tájékoztatót és a lenti tájékoztatást elolvastam, megismertem és az abban foglaltakat elfogadom. Személyes adataim a valóságnak megfelelnek, és kijelentem, hogy 16. életévét betöltött személy vagyok.

Az Ön személyes adatait az Ön megrendelésének teljesítése és ajánlataink küldése céljából és egyéb okból dolgozzuk fel. A személyes adatok feldolgozásáról, elsősorban az adatfeldolgozás további céljairól és az adatok EU-n kívülre történő átadásáról és saját jogairól, hozzájárulás visszavonásáról az Adatkezelési Tájékoztatóban találhat további információkat.