Hozzájárulok, hogy a weboldal látogatásakor a számítógépemen sütiket (cookie) helyezzen el, amelyek segítségével az oldalon tett látogatásom adatait webanalitikai céljából felhasználják.
Részletes tájékoztatás a Adatkezelési tájékoztató dokumentumban található. További információ.   Rendben, elfogadom

Hosszú hétvége Lengyelországban

HOSSZÚ HÉTVÉGE LENGYELORSZÁGBAN

2019. április 19 - 22. (péntek-hétfő)

2019. május 02 - 05. (csütörtök-vasárnap)

2019. augusztus 18 - 21. (vasárnap-szerda)

2019. október 20 - 23. (vasárnap-szerda)

4 nap/3 éjszakai szállással (3 reggeli, 3 vacsora): 54.000 Ft/fő

Keretprogram

1.nap Indulás Miskolcról 06:00 órakor. Lengyelország felé utazva megállunk a szlovákiai Eperjesen, ami az ország keleti felének második legnagyobb városa. Itt az óváros gyönyörű történelmi házait, a XIV. században épült gótikus Szent Miklós székesegyházat és a Rákóczi-házat tekintjük meg.

Ezután Bártfára utazunk, ahol a középkori főtéren sétálunk. A tér középpontjában áll a régi városháza, melyet gótikus, reneszánsz és barokk stílusú egyemeletes polgárházak vesznek körül. A városháza épületében jelenleg a Sárosi Múzeum történelmi, egyháztörténeti kiállítását láthatjuk. Megtekintjük a szomszédságában található Szent Egyed templomot, mely az egész Felvidék egyik legkiemelkedőbb gótikus temploma. Bártfa egész főtere az Unesco világörökségek listáján szerepel.

Krynica-Zdróji szálláshelyünkre a délutáni órákban érkezünk meg. 3 éjszakát töltünk a szállodában. A lengyel település a Beszkidek síparadicsoma. Hotelünk szomszédságában wellness központ található.

2.nap Egész napos szabadidő és wellness Krynica-Zdrójon. Itt több ingyenes, zenés szórakozóhely közül választhatunk.

3.nap Kirándulást teszünk az 1200 méter magas kilátóponthoz, ahol különleges ételek közül választhatjuk ki ebédmenünket. Vásárlási lehetőség.

4.nap Krynicát elhagyva Ólublón kirándulunk. Megtekintjük a település feletti, 720 méter magas hegycsúcson álló lublói várat, melynek legértékesebb része a középkorból ránk maradt torony. A hatodik emeletről csodálatos körpanoráma tárul elénk. Sétálunk a vár lábánál található skanzen területén. A skanzen falusi házainak csoportja festői szépségű váraljai településre emlékeztet.

Átutazunk Késmárkra, ahol megtekintjük az egyetlen, Szepesség területén teljes egészében megőrzött várat. Megnézzük az Unesco világörökség részét képző fatemplomot, valamint Thököly Imre sírját.

Hazaérkezés a késő esti órákban.

A belépődíjak külön fizetendők

Ólublói várskanzen: felnőtt: kb. 6 €/fő nyugdíjas: kb. 4,5 €/fő

gyermek kb. 3 €/fő

Késmárki vár: felnőtt kb. 5 €/fő nyugdíjas: kb. 3 €/fő

tanuló kb. 2,5 €/fő gyerek kb. 2 €/fő

Késmárki templom: felnőtt kb. 4 €/fő nyugdíjas: kb. 3 €/fő

Sárosi Múzeum: felnőtt kb. 2 €/fő nyugdíjas: kb. 1,5 €/fő

Szent Egyed templom: felnőtt kb. 1,5 €/fő nyugdíjas: kb. 1 €/fő

A teljeskörű betegség-, baleset- és poggyászbiztosítás díja:1.800 Ft/fő, mely minimum 20 főtől érvényes.

Egyágyas elhelyezés esetén felár fizetendő: 24.000 Ft/fő.

Hozzájárulok, hogy a kolombusztours.hu személyes adataimat direkt marketing szolgáltatás nyújtása céljából az Adatkezelési Tájékoztatóban meghatározott módon, időtartamban és mértékben kezelje és a checkbox bejelölésével önként és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az általam megadott e-mail címre a kolombusztours.hu utazás témakörben direkt marketing szolgáltatást nyújtson.