Hozzájárulok, hogy a weboldal látogatásakor a számítógépemen sütiket (cookie) helyezzen el, amelyek segítségével az oldalon tett látogatásom adatait webanalitikai céljából felhasználják.
Részletes tájékoztatás a Adatkezelési tájékoztató dokumentumban található. További információ.   Rendben, elfogadom
+36 46 344 454

Eger gazdagon

EGER GAZDAGON

2020-ban már nem indítjuk!

Keretprogram

Indulás Miskolcról 07:00 órakor, a Búza téri OMV benzinkútról.

Észak-Magyarország egyik leghangulatosabb városának, Egernek nevezetességeivel ismerkedünk. Ellátogatunk az Egri Főegyházmegye katedrálisába, majd a felújított Érseki Palotába, ahol rendkívül gazdag kiállítási anyagokat, gyönyörű termeket stb. látunk. Kávészünet a palota kávézójában. Átsétálunk a Főegyházmegyei Könyvtárba, melynek mennyezeti freskója egyedülálló; a tridenti zsinatot ábrázolja. 

Városnéző sétánk során érintjük a Dobó teret, megtekintjük a városházát, a minorita templomot, a Végvári vitézek- és a Gárdonyi teret, a Kopcsik Marcipániát.

Szabadidő, kávé- s ebédszünet a belvárosban.

Délután megnézzük a minaretet, mely az Oszmán Birodalom legészakibb európai emléke. Ellátogatunk a várba és a Dobó István Vármúzeumba, melynek állandó kiállítása bemutatja a vár történetét, föld alatti erődrendszerét, a középkori büntetési módokat és ezek eszközeit. A vár nemzeti emlékhely, az 1552-es, török sereg felett aratott győzelem kultuszhelyszíne. A vár panoptikumában láthatjuk az Egri csillagok című regény hőseinek viaszfiguráit.

A Gárdonyi Emlékházban az író életével ismerkedünk meg.

Programunk végén indulunk hazafelé, érkezés a kora esti órákban.

A belépődíjak külön fizetendők

  • Dobó István Vármúzeum: felnőtt: kb. 1700 Ft, kedvezményes: kb. 850 Ft

  • Egri csillagok Panoptikum: felnőtt: kb. 500 Ft, kedvezményes: kb. 350 Ft

  • Gárdonyi Géza Emlékház: felnőtt: kb. 500 Ft, kedvezményes: kb. 250 Ft

  • Kopcsik Marcipánia: felnőtt: kb. 800 Ft, kedvezményes: kb. 400 Ft

  • Érseki Palota könyvtárral: kb. 2.000 Ft/fő; kedvezményes: kb.1.500 Ft/fő

  • Minaret: 400 Ft/fő

A(z) kolombusztours.hu weboldalon a közvetlen linken található Adatkezelési Tájékoztatót és a lenti tájékoztatást elolvastam, megismertem és az abban foglaltakat elfogadom. Személyes adataim a valóságnak megfelelnek, és kijelentem, hogy 16. életévemet betöltött személy vagyok.

A(z) kolombusztours.hu weboldalon a közvetlen linken található Adatkezelési Tájékoztatót és a lenti tájékoztatást elolvastam, megismertem és az abban foglaltakat elfogadom. Személyes adataim a valóságnak megfelelnek, és kijelentem, hogy 16. életévét betöltött személy vagyok.

Az Ön személyes adatait az Ön megrendelésének teljesítése és ajánlataink küldése céljából és egyéb okból dolgozzuk fel. A személyes adatok feldolgozásáról, elsősorban az adatfeldolgozás további céljairól és az adatok EU-n kívülre történő átadásáról és saját jogairól, hozzájárulás visszavonásáról az Adatkezelési Tájékoztatóban találhat további információkat.