Hozzájárulok, hogy a weboldal látogatásakor a számítógépemen sütiket (cookie) helyezzen el, amelyek segítségével az oldalon tett látogatásom adatait webanalitikai céljából felhasználják.
Részletes tájékoztatás a Adatkezelési tájékoztató dokumentumban található. További információ.   Rendben, elfogadom

Hevesi várak

ÚJ!

EGER GAZDAGON

2019. április 06. (szombat)

Részvételi díj: 4.900 Ft/fő

Keretprogram

Indulás Miskolcról 07:00 órakor, a Búza téri OMV benzinkútról.

Észak-Magyarország egyik leghangulatosabb városának, Egernek nevezetességeivel ismerkedünk. Ellátogatunk az Egri Főegyházmegye katedrálisába, majd a felújított Érseki Palotába, ahol rendkívül gazdag kiállítási anyagokat, gyönyörű termeket stb. látunk. Kávészünet a palotában.

Városnéző sétánk során érintjük a Dobó teret, megtekintjük a városházát, a minorita templomot, a Végvári vitézek- és a Gárdonyi teret, a líceum és az egyetem épületét, a Valide Szultána Fürdőromot, a Kopcsik Marcipániát.

Szabadidő, kávé- s ebédszünet a belvárosban.

Délután megnézzük a minaretet, mely az Oszmán Birodalom legészakibb európai emléke. Ellátogatunk a híres várba és a Dobó István Vármúzeumba, melynek állandó kiállítása bemutatja a vár történetét, föld alatti erődrendszerét, a középkori büntetési módokat és ezek eszközeit. A vár nemzeti emlékhely, az 1552-es, török sereg felett aratott győzelem kultuszhelyszíne. A vár panoptikumában láthatjuk az Egri csillagok című regény hőseinek viaszfiguráit.

A Gárdonyi Emlékházban az író életével ismerkedünk meg.

Programunk végén indulunk hazafelé, érkezés a kora esti órákban.

A belépődíjak külön fizetendők

  • Dobó István Vármúzeum: felnőtt: kb. 1700 Ft, kedvezményes: kb. 850 Ft

  • Egri csillagok Panoptikum: felnőtt: kb. 500 Ft, kedvezményes: kb. 350 Ft

  • Gárdonyi Géza Emlékház: felnőtt: kb. 500 Ft, kedvezményes: kb. 250 Ft

  • Kopcsik Marcipánia: felnőtt: kb. 800 Ft, kedvezményes: kb. 400 Ft

  • Érseki Palota Látogatóközpont: 1.500 Ft/fő; kedvezményes: 900 Ft/fő

  • Minaret: 400 Ft/fő

Hozzájárulok, hogy a kolombusztours.hu személyes adataimat direkt marketing szolgáltatás nyújtása céljából az Adatkezelési Tájékoztatóban meghatározott módon, időtartamban és mértékben kezelje és a checkbox bejelölésével önként és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az általam megadott e-mail címre a kolombusztours.hu utazás témakörben direkt marketing szolgáltatást nyújtson.