Hozzájárulok, hogy a weboldal látogatásakor a számítógépemen sütiket (cookie) helyezzen el, amelyek segítségével az oldalon tett látogatásom adatait webanalitikai céljából felhasználják.
Részletes tájékoztatás a Adatkezelési tájékoztató dokumentumban található. További információ.   Rendben, elfogadom

Győr - Pannonhalma

ÚJ!

GYŐR – PANNONHALMA

2019. április 13. (szombat)

Részvételi díj: 9.900 Ft/fő

Keretprogram

Indulás Miskolcról 05.00 órakor a Búza téri OMV benzinkútról.

Első megállóhelyünk Pannonhalma. A Dunántúl egyik legértékesebb építészeti emléke a Világörökség részét képező Pannonhalmi Bencés Főapátság épületegyüttese, mely páratlan művészeti és kulturális örökségeket őriz. 996-ban Géza fejedelem Csehországból érkező szerzeteseket telepített le Pannónia Szent Hegyén. A Tours-i Szent Márton tiszteletére emelt monostor a fejedelmi alapítás szándéka szerint a középkori Európa kultúrájának keleti hídfőállása lett. Megtekintjük a közelmúltban csodálatosan felújított bazilikát, a Boldogasszony kápolnát és a világhírű értékekkel rendelkező könyvtárat is.

Győrbe, a „Találkozások városába” utazunk tovább, ahol séta keretében ismerkedünk a belváros történelmi emlékeivel: mint pl. a székesegyház, tiszteletünket tesszük Magyarország egyik kiemelkedően fontos nemzeti ereklyéje, (a Szent Korona és a Szent Jobb mellett) a Szent László-herma előtt. Láthatjuk a Könnyező Mária képet, és Boldog Apor Vilmos sírját. Ő ebben a városban végezte szolgálatát, s a II. világháború alatt martalócok megölték, amikor a rá bízott nők védelmére kelt. Szabadidő az óvárosban.

Programunk végén indulás hazafelé, érkezés kb. 23.00 órakor.

 

A belépődíjak külön fizetendők

- apátság: felnőtt kb.2.400 Ft/fő nyugdíjas kb. 1.200 Ft/fő

- székesegyház: felnőtt kb.1.200 Ft/fő nyugdíjas kb. 600 Ft/fő

Hozzájárulok, hogy a kolombusztours.hu személyes adataimat direkt marketing szolgáltatás nyújtása céljából az Adatkezelési Tájékoztatóban meghatározott módon, időtartamban és mértékben kezelje és a checkbox bejelölésével önként és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az általam megadott e-mail címre a kolombusztours.hu utazás témakörben direkt marketing szolgáltatást nyújtson.