Hozzájárulok, hogy a weboldal látogatásakor a számítógépemen sütiket (cookie) helyezzen el, amelyek segítségével az oldalon tett látogatásom adatait webanalitikai céljából felhasználják.
Részletes tájékoztatás a Adatkezelési tájékoztató dokumentumban található. További információ.   Rendben, elfogadom
+36 46 344 454

Győr - Pannonhalma

GYŐR – PANNONHALMA

2020-ban már nem indítjuk!

Keretprogram

Indulás Miskolcról 05:00 órakor a Búza téri OMV benzinkútról. Útközben csatlakozás lehetséges: M3-as autópálya mentén, Bp-en, M1-es mentén.

Első megállóhelyünk Pannonhalma. A Dunántúl egyik legértékesebb építészeti emléke a Világörökség részét képező Pannonhalmi Bencés Főapátság épületegyüttese, mely páratlan művészeti és kulturális örökségeket őriz. 996-ban Géza fejedelem Csehországból érkező szerzeteseket telepített le Pannónia Szent Hegyén. A Tours-i Szent Márton tiszteletére emelt monostor a fejedelmi alapítás szándéka szerint a középkori Európa kultúrájának keleti hídfőállása lett. Megtekintjük a közelmúltban csodálatosan felújított bazilikát, a Boldogasszony kápolnát és a világhírű értékekkel rendelkező könyvtárat is.

Győrbe, a „Találkozások városába” utazunk tovább, ahol séta keretében ismerkedünk a belváros történelmi emlékeivel: mint pl. a székesegyház, tiszteletünket tesszük Magyarország egyik kiemelkedően fontos nemzeti ereklyéje, (a Szent Korona és a Szent Jobb mellett) a Szent László-herma előtt. Láthatjuk a Könnyező Mária képet, és Boldog Apor Vilmos sírját. Ő ebben a városban végezte szolgálatát, s a II. világháború alatt martalócok megölték, amikor a rá bízott nők védelmére kelt. Szabadidő az óvárosban.

Programunk végén indulás hazafelé, érkezés kb. 23.00 órakor.

A belépődíjak külön fizetendők

- apátság: felnőtt kb. 2.800 Ft/fő nyugdíjas kb. 1.600 Ft/fő

- székesegyház: felnőtt kb.1.200 Ft/fő nyugdíjas kb. 600 Ft/fő

A(z) kolombusztours.hu weboldalon a közvetlen linken található Adatkezelési Tájékoztatót és a lenti tájékoztatást elolvastam, megismertem és az abban foglaltakat elfogadom. Személyes adataim a valóságnak megfelelnek, és kijelentem, hogy 16. életévemet betöltött személy vagyok.

A(z) kolombusztours.hu weboldalon a közvetlen linken található Adatkezelési Tájékoztatót és a lenti tájékoztatást elolvastam, megismertem és az abban foglaltakat elfogadom. Személyes adataim a valóságnak megfelelnek, és kijelentem, hogy 16. életévét betöltött személy vagyok.

Az Ön személyes adatait az Ön megrendelésének teljesítése és ajánlataink küldése céljából és egyéb okból dolgozzuk fel. A személyes adatok feldolgozásáról, elsősorban az adatfeldolgozás további céljairól és az adatok EU-n kívülre történő átadásáról és saját jogairól, hozzájárulás visszavonásáról az Adatkezelési Tájékoztatóban találhat további információkat.