Hozzájárulok, hogy a weboldal látogatásakor a számítógépemen sütiket (cookie) helyezzen el, amelyek segítségével az oldalon tett látogatásom adatait webanalitikai céljából felhasználják.
Részletes tájékoztatás a Adatkezelési tájékoztató dokumentumban található. További információ.   Rendben, elfogadom
+36 46 344 454

Gömör rejtett kincsei 2.

GÖMÖR REJTETT KINCSEI 2.

Egy könnyű barlangtúrával és gótikus templomokkal

2020-ban már nem indítjuk!

Keretprogram

Indulás Miskolcról 08:00 órakor a Búza téri OMV benzinkútról. Útközben csatlakozás lehetséges: a 26-os számú főút mentén Kazincbarcika felé.

Csetneken az evangélikus templomot keressük fel, mely eredetileg egy 14. századi, háromhajós, gótikus katolikus templom volt. A sok változtatás, átalakítás ellenére megmaradtak a szakrális falfestmények, melyek különlegessé teszik a templomot, mintegy 200 négyzetméternyi felületen borítják a falat. A gömöri templomok közül a legdíszesebb, talán ezért is keresik fel annyian.

Martonházán találjuk Gömör egyik legszínesebb templomát. Az élénk színekkel kifestett falak, a barokk aranyozott oltár, amely a 17-18. században készült, valamint a gyönyörű hálóboltozat elbűvölő hatást kelt. A templom megtekintése után egy kis barlangtúra következik. A Martonházi aragonitbarlang Világörökség, a világ három látogatható aragonitbarlangjának egyike. Föld alatti csarnokait az aragonitból formálódott különféle képződmények díszítik, színük a fehértől a barnáig terjed, s alakjuk rendkívül változatos. Föld alatti túránk 30 perces.

Gecelfalva evangélikus temploma a 14. században épült gótikus stílusban 1350 után készített falfestményekkel. A freskókat 1950 és 1954 között tárták fel. A falak alsó részén 170 cm magasságig bibliai témájú, díszítő festés látható.

Hizsnyóra látogatunk. Az Angyali Üdvözlet tiszteletére szentelt, római katolikus temploma a 13. század második felében épült kora gótikus stílusban. A templom ékessége Lőcsei Pál mester 1508-ban készített alkotása, az Angyali Üdvözlet oltár, falfestményei a 14. század második feléből valók.

Gömörrákos igazán különleges látnivalója a dombetetőn épült templom. Különlegessége egyrészt a rendkívül ritka háromarcú Szentháromság ábrázolás, másrészt a freskókon található életnagyságú alakok ábrázolása.

Programunkat Süvétén zárjuk, ahol a Szent Margit tiszteletére szentelt körtemplomot tekintjük meg, mely Gömör vármegyében a legszebbek egyike. A rotunda belsejében pompás falfestményeket láthatunk.

Hazaérkezés a kora esti órákban.

A belépődíjak külön fizetendők

Kb. 14 €/fő

Utasbiztosítás: 460 Ft/fő

A(z) kolombusztours.hu weboldalon a közvetlen linken található Adatkezelési Tájékoztatót és a lenti tájékoztatást elolvastam, megismertem és az abban foglaltakat elfogadom. Személyes adataim a valóságnak megfelelnek, és kijelentem, hogy 16. életévemet betöltött személy vagyok.

A(z) kolombusztours.hu weboldalon a közvetlen linken található Adatkezelési Tájékoztatót és a lenti tájékoztatást elolvastam, megismertem és az abban foglaltakat elfogadom. Személyes adataim a valóságnak megfelelnek, és kijelentem, hogy 16. életévét betöltött személy vagyok.

Az Ön személyes adatait az Ön megrendelésének teljesítése és ajánlataink küldése céljából és egyéb okból dolgozzuk fel. A személyes adatok feldolgozásáról, elsősorban az adatfeldolgozás további céljairól és az adatok EU-n kívülre történő átadásáról és saját jogairól, hozzájárulás visszavonásáról az Adatkezelési Tájékoztatóban találhat további információkat.