Hozzájárulok, hogy a weboldal látogatásakor a számítógépemen sütiket (cookie) helyezzen el, amelyek segítségével az oldalon tett látogatásom adatait webanalitikai céljából felhasználják.
Részletes tájékoztatás a Adatkezelési tájékoztató dokumentumban található. További információ.   Rendben, elfogadom
+36 46 344 454

Gömör rejtett kincsei 1.

GÖMÖR REJTETT KINCSEI 1.

Két könnyű barlangtúrával és gótikus templomokkal

2020-ban már nem indítjuk!

 Keretprogram

Indulás Miskolcról 08:00 órakor a Búza téri OMV benzinkútról. Útközben csatlakozás lehetséges: a 26-os számú főút mentén Kazincbarcika felé.

Az aggteleki Baradla-barlanggal összefüggő és vele együtt csaknem 25 km hosszúságú üregrendszert alkotó Domica-barlang bejárata a szlovák oldalon nyílik. A Világörökség részeként számon tartott barlangba egy korszerű fogadóépületen át jutunk be. A különleges cseppkőképződményekben hihetetlenül gazdag folyosók és termek, melyeknek már a nevei is – Misztériumok terme, Indiai pagodák terme, Gótikus dóm, Virágos kert – rendkívüli látványosságot sejtetnek. A fogadóépületben kis kiállítást láthatunk a barlangban talált, 5-6 ezer évvel ezelőtt itt élt ember által használt kő- és csonteszközökről. A túránk a csónakázással kb. 1 órát vesz igénybe.

A Gombaszögi barlang ugyancsak világörökség. A barlang egyedülálló vékony szalmacseppköveivel tűnik ki, amelyek 3 m hosszúságot is elérnek. Járataiban a sztalaktitok, sztalagmitok más formái, valamint cseppkőlefolyások és bekérgeződések is találhatók. A barlangtúra mindössze 30 perces.

Gömör vármegye egykori központja és névadója Sajógömör. A településen sétálva megnézzük az egykori vármegyeházát, Mátyás király és Cinka Panna szobrát és egyéb nevezetességeket.

Kiéte büszkesége a 13. századi román-gótikus templom. A gazdag falfestményekből az Utolsó Ítélet c kompozíció emelkedik ki, de említést érdemelnek még a templom mennyezetének reneszánsz mintás festett kazettái.

A karaszkói templomban, mely a gótikus út egyik szép állomása a Szent László-legenda képsorai mellett a Háromkirályok imádása is látható. A háromkirályokat a három magyar szent király alakjában jelenítették meg.

Orlajtörék míves temploma elsősorban festett kazettás mennyezetével nyűgözi le a látogatókat.

Hazaindulás a késő délutáni órákban, érkezés az esti órákban.

A belépődíjak külön fizetendők

Kb. 16 €/fő

Utasbiztosítás: 460 Ft/fő

A(z) kolombusztours.hu weboldalon a közvetlen linken található Adatkezelési Tájékoztatót és a lenti tájékoztatást elolvastam, megismertem és az abban foglaltakat elfogadom. Személyes adataim a valóságnak megfelelnek, és kijelentem, hogy 16. életévemet betöltött személy vagyok.

A(z) kolombusztours.hu weboldalon a közvetlen linken található Adatkezelési Tájékoztatót és a lenti tájékoztatást elolvastam, megismertem és az abban foglaltakat elfogadom. Személyes adataim a valóságnak megfelelnek, és kijelentem, hogy 16. életévét betöltött személy vagyok.

Az Ön személyes adatait az Ön megrendelésének teljesítése és ajánlataink küldése céljából és egyéb okból dolgozzuk fel. A személyes adatok feldolgozásáról, elsősorban az adatfeldolgozás további céljairól és az adatok EU-n kívülre történő átadásáról és saját jogairól, hozzájárulás visszavonásáról az Adatkezelési Tájékoztatóban találhat további információkat.