Hozzájárulok, hogy a weboldal látogatásakor a számítógépemen sütiket (cookie) helyezzen el, amelyek segítségével az oldalon tett látogatásom adatait webanalitikai céljából felhasználják.
Részletes tájékoztatás a Adatkezelési tájékoztató dokumentumban található. További információ.   Rendben, elfogadom

Fővárosunk Európa egyik legszebb villamosvonalán

FŐVÁROSUNK EURÓPA EGYIK LEGSZEBB VILLAMOSVONALÁN

A PARLAMENTTŐL AZ ERZSÉBET HÍDIG

2019. május 11. (szombat)

Részvételi díj: 7.500Ft/fő

Keretprogram

Indulás Miskolcról 06:00 órakor a Búza téri OMV benzinkútról.

A 2-es villamos közvágóhídi végállomásától villamossal utazunk Európa egyik legszebb villamos vonalán a Jászai Mari térig. A Duna-parton a Parlamentig sétálunk. Megtekintjük az Országházat, a Kossuth teret, valamint a környék látnivalóit. Ezután az Erzsébet-hídig sétálunk, a szakaszon sok-sok híres szobor és épület ragad magával: József Attila, Nagy Imre, Ronald Regen, Tisza Kálmán szobra, volt Tőzsdepalota, avagy régi TV székház, USA követségi épülete, német megszállás épülete. A partról a budai hegy látványa kápráztat el bennünket. A Kossuth, a Szabadság, Széchenyi és a Deák Ferenc tereket is érintjük. Utóbbi a belváros egyik központi tere is egyben, itt találkozik a 3 metróvonal is. A koronázó domb, a királyok útján a koronázás helye, belvárosi templom, Batthyány örökmécses, piarista gimnázium mellett sem mehetünk el szó nélkül. Az eredeti Erzsébet-híd a hídépítő mérnökök és a hazai ipar egyedülálló teljesítménye volt, a híd a II. világháború áldozatává vált.

Dél körül szabadprogram, melynek keretében lehetőség nyílik egy étteremben vagy falatozóban megkóstolni a helyi ízeket.

Sétánk után buszos városnézés keretében ismerjük meg a főbb nevezetességeket, majd Budapest egyik legszebb pontjához, az UNESCO világörökség részét képző Citadellához tartunk. Az 1848-1849-es szabadságharc leverése után megfélemlítő erődként emelték a Habsburgok. Innen gyönyörű látvány tárul elénk a Budai Várral, a Parlamenttel, a dunai hidakkal, a csodás hegyekkel, a pesti házakkal és utcácskákkal. A Citadella tetejéről a Szabadság-szobor tekint le ránk.

Programunk végén élményekkel gazdagodva hazaindulunk, érkezés Miskolcra az esti órákban.

A belépődíjak külön fizetendők:

Országház látogatóközpont: teljes: kb. 2400 Ft/fő, kedvezményes: kb. 1300 Ft/fő

Budapest vonaljegy: 350 Ft/fő

Hozzájárulok, hogy a kolombusztours.hu személyes adataimat direkt marketing szolgáltatás nyújtása céljából az Adatkezelési Tájékoztatóban meghatározott módon, időtartamban és mértékben kezelje és a checkbox bejelölésével önként és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az általam megadott e-mail címre a kolombusztours.hu utazás témakörben direkt marketing szolgáltatást nyújtson.