Hozzájárulok, hogy a weboldal látogatásakor a számítógépemen sütiket (cookie) helyezzen el, amelyek segítségével az oldalon tett látogatásom adatait webanalitikai céljából felhasználják.
Részletes tájékoztatás a Adatkezelési tájékoztató dokumentumban található. További információ.   Rendben, elfogadom

Fogaskerekűvel a Budai-hegyekben

FOGASKEREKŰVEL A BUDAI-HEGYEKBEN

2019. május 04. (szombat)

Részvételi díj: 7.500 Ft/fő

 

Keretprogram

Indulás Miskolcról 05.00 órakor a Búza téri OMV benzinkútról Budapestre, ahol rengeteg a látnivaló, rengeteg a program, nehéz eltalálni, melyik lehet a legszebb.

Délelőtti gyalogos városismertetőnk a budai hegyek hírességéhez a Fogaskerekű Vasúthoz vezet. Lenti végállomása a Városmajorban, felső végállomása a Széchenyi-hegyen, az egykori Panoráma Szálló közvetlen közelében, a Gyermekvasút azonos nevű állomásától helyezkedik el, a Diósárok és a Sváb-hegy villanegyedén halad keresztül. Az utazás érdekessége a hegymenetben elénk táruló lenyűgöző panoráma, völgymenetben a hegyekből történő leereszkedés érzése. Majd a Libegővel utazunk, amely Zugligetből a János-hegyre vezető drótkötélpályás felvonó (függővasút) Budapest XII. kerületében.

A Libegő útvonala 1040 m hosszú, a két állomása közötti szintkülönbség 262 m, és ezt a távolságot mintegy 12 perc alatt teszi meg. A tartókábel két helyen az oszlopok kerekei alatt, a többinél a kerekek felett fut.

Dél körül szabadprogram, melynek keretében lehetőség nyílik valamely kisebb, nagyobb étteremben, falatozóban megkóstolni a helyi ízeket.

Sétánk után buszos városnézés keretében ismerjük meg a főbb nevezetességeket, majd Budapest egyik legszebb pontjához, az UNESCO világörökség részét képező Citadellához tart utunk. AZ 1848-1849-es szabadságharc leverése után megfélelmlítő erődként emelték a Habsburgok. Innen gyönyörű látvány tárul elénk a Budai Várral, Parlamenttel, a dunai hidakkal, a csodás hegyekkel, a pesti házakkal és utcácskákkal. A Citadella tetejéről a Szabadság-szobor tekint le ránk védelmezően.

Programunk végén élményekkel gazdagodva hazaindulunk, érkezés az esti órákban.

A belépődíjak külön fizetendők:

Kisvasút

Felnőtt egyszeri utazásra: kb. 800 Ft Felnőtt átszállójegy: kb. 1.400 Ft

Gyermek: kb. 400 Ft Gyermek átszállójegy: kb. 700 Ft

Libegő

Egyirányú Felnőtt kb. 1.000 Ft Gyermek: kb. 600 Ft

Retúrjegy Felnőtt kb. 1.400 Ft Gyermek: kb. 800 Ft 

 

Hozzájárulok, hogy a kolombusztours.hu személyes adataimat direkt marketing szolgáltatás nyújtása céljából az Adatkezelési Tájékoztatóban meghatározott módon, időtartamban és mértékben kezelje és a checkbox bejelölésével önként és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az általam megadott e-mail címre a kolombusztours.hu utazás témakörben direkt marketing szolgáltatást nyújtson.