Hozzájárulok, hogy a weboldal látogatásakor a számítógépemen sütiket (cookie) helyezzen el, amelyek segítségével az oldalon tett látogatásom adatait webanalitikai céljából felhasználják.
Részletes tájékoztatás a Adatkezelési tájékoztató dokumentumban található. További információ.   Rendben, elfogadom

Felvidéki gyöngyszemek

FELVIDÉKI GYÖNGYSZEMEK
 
2019. március 15 - 17. (péntek – vasárnap)
2019. június 09 - 11.  (vasárnap - kedd)
 
3 nap/2 éjszakai szállással (2 reggeli, 2 vacsora): 45.000 Ft/fő

Keretprogram
 

1.nap Indulás Miskolcról 07.00 órakor a Búza téri OMV benzinkútról. Szepes vára Közép-Európa egyik legnagyobb kiterjedésű várrom együttese. UNESCO Világörökség. Valaha határ menti erődként szolgált, ma a Szepesi Múzeum található benne. Szepesváralján sétálunk. A főtéren és környékén a település nevezetességei sorakoznak: Kisboldogasszony templom, Mária oszlop, a városháza és az ódon, patinás polgárházak. Lőcse ősi értékeivel kápráztat el bennünket: a patinás, árkádos városháza épülete, körülötte az ódon lakóépületek, de láthatjuk az ún. Szégyenketrecet is. A Brewer-nyomdában készültek a híres Lőcsei Kalendáriumok, az épületet kívülről nézzük meg. A Szent Jakab-templom, amelyben a világ egyik leggyönyörűbb és legnagyobb gótikus oltárát láthatjuk. Árva várát tekintjük meg, mely a középkorban fontos szerepet játszott Magyarország északi határa és a Lengyelország felé vezető kereskedelmi út védelmében. A történelmi Magyarország határán, az Árva folyó melletti sziklabércen 112 méter magasságban várja a látogatókat. Legendákat és magyar emlékeket elevenítünk fel a várbeli sétánk során. Szállás Besztercebányán.

2.nap Besztercebánya felfedezésével kezdjük a napot. Sétálunk a várnegyedben, megtekintjük a középkori német és szlovák templomot, a Főtér gótikus és reneszánsz házait, a Thurzó palotát, a városházát és a Szent Erzsébet templomot. A Felvidék egyik legrégibb vára, a bajmóci vár, mely felújítása után újra régi fényében, szépségében pompázik. Gazdag gyűjteménnyel rendelkező múzeuma teljes képet ad a várról, mely számos filmforgatás színhelye volt. A kastélyparkban kellemes sétát tehetünk. Körmöcbánya az egykori Magyar Királyság egyik legjelentősebb, aranybányászatáról nevezetes bányavárosa és pénzverőhelye. 1335-től már itt verték a híres aranyforintot. A városban barangolva megtekintjük a kettős védőfallal övezett Szent Katalin plébániatemplomot, majd a híres búcsújáróhelyet, a ferences templomban található Loretói kápolna Mária képét. Ugyancsak 13. századi a Szent András körtemplom, mely a vár egyik régi körbástyájában van. A városi múzeum a helyi bányászat és a pénzverés történetéből ad gazdag ismertetést. Selmecbánya a következő úticélunk. Magyarország legfontosabb ezüst és aranybányái voltak itt, s a világ első bányászati akadémiáját is itt alapították. A festői városka utcái más-más szinten, teraszosan alakultak ki, hangulatos, bájos óvárossal: Szentháromság tér és nevezetességei, a régi líceum és a városháza patinás épülete, Óvár. A Bányászati Akadémiába is ellátogatunk.

3.nap Szentantalon a Koháry-kastélyba látogatunk, melynek érdekessége az ún. naptárszimbólum: a 365 ablak, 52 terem, 12 kémény, 4 árkád. A különleges kastély egy gyönyörű angolpark közepén áll, a parkban kellemes sétát tehetünk. Zólyom városába látogatunk, mely a trianoni békeszerződésig Zólyom vármegye székhelye volt. A sziklaszirten álló gótikus stílusú várban született Balassi Bálint. Olasz várkastélyok mintájára épült a vár, ahonnan fantasztikus panoráma nyílik a környékre. Fülek szembetűnő látványossága a tatárjárását is átvészelő Fülek vára. A város közepén emelkedő bazaltkúpon áll vár, a vártoronyban kialakított múzeum elénk tárja a vár és a város gazdag múltját. Hazaérkezés a késő esti órákban.

 

A belépődíjak külön fizetendők

Szepesi múzeum: kb. 5 €/fő

Árva vára: kb.: 6 €/fő

Körmöcbánya városi múzeum: kb. 5 €/fő

Selmecbánya Óvár: kb. 5 €/fő

Szentantal Koháry-kastély: felnőtt kb.6 €/fő, kedvezményes: kb. 3 €/fő

Zólyomi vár: kb. 5 €/fő

Füleki vár: felnőtt: kb.: 3 €/fő; nyugdíjas: kb.: 2 €/fő

Lőcsei városháza: kb. 4 €/fő

Lőcsei Szent Jakab-templom: kb. 3 €/fő

  • A teljes körű betegség-, baleset- és poggyászbiztosítás díja: 1.350 Ft/fő.

  • Egyágyas elhelyezés esetén felár fizetendő: 14.500 Ft/fő.
     

Hozzájárulok, hogy a kolombusztours.hu személyes adataimat direkt marketing szolgáltatás nyújtása céljából az Adatkezelési Tájékoztatóban meghatározott módon, időtartamban és mértékben kezelje és a checkbox bejelölésével önként és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az általam megadott e-mail címre a kolombusztours.hu utazás témakörben direkt marketing szolgáltatást nyújtson.