Hozzájárulok, hogy a weboldal látogatásakor a számítógépemen sütiket (cookie) helyezzen el, amelyek segítségével az oldalon tett látogatásom adatait webanalitikai céljából felhasználják.
Részletes tájékoztatás a Adatkezelési tájékoztató dokumentumban található. További információ.   Rendben, elfogadom

Székesfehérvár Fehérvárcsurgó - Gárdony

SZÉKESFEHÉRVÁR - FEHÉRVÁRCSURGÓ - GÁRDONY

2019. május 04. (szombat)

Részvételi díj: 7.900 Ft/fő

 

Keretprogram 

Indulás Miskolcról 05.00 órakor a Búza téri OMV benzinkútról.

Gárdony az első programunk, ahol Gárdonyi Géza emlékét idézzük fel az író szülőházában.

Fehérvárcsurgón a barokk-klasszicista stílusú, gyönyörű franciaparkkal körülvett Károlyi kastélyba látogatunk. Az impozáns épület, annak hangulatos termei és a park különleges növényei maradandó élményt nyújtanak a látogatók számára.

Székesfehérvár, a hajdani királyi székhely, Magyarország egyik legnagyobb múltú városa következik. Városnézésünk alkalmával felkeressük a történelmi belváros értékeit: Szent Anna-kápolna, Szent István székesegyház, Országalma, Kati néni szobra, püspöki palota, virágóra stb. A belvárosban található az a középkori romkert, melyben Árpád-kori királysírok és Szent István koronázási és királyaink temetkezési bazilikájának romjai találhatók. Ellátogatunk a Prohászka-templomba, ahol a város püspökére, Prohászka Ottokárra és a fiatalon elhunyt jezsuita novíciusra, Kaszap Istvánra emlékezünk. Ellátogatunk a különleges Bory-várba, magasba nyúló, romantikus tornyai, gyönyörűszép, szobrokkal teli kertjei egyedülálló élményt nyújt a látogatóknak.

Programunk végén indulunk haza, érkezés a késő esti órákban.

 

A belépődíjak külön fizetendők

Gárdonyi Géza szülőháza: kb. 300 Ft/fő (csoportos), 70 év felett díjmentes

Károlyi kastély: kb. 1.000 Ft/fő (diák, nyugdíjas, csoportos)

Bory vár: felnőtt kb. 1.500 Ft/fő; diák, nyugdíjas: kb. 700 Ft/fő,

70 év felett díjmentes

  

Hozzájárulok, hogy a kolombusztours.hu személyes adataimat direkt marketing szolgáltatás nyújtása céljából az Adatkezelési Tájékoztatóban meghatározott módon, időtartamban és mértékben kezelje és a checkbox bejelölésével önként és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az általam megadott e-mail címre a kolombusztours.hu utazás témakörben direkt marketing szolgáltatást nyújtson.