Hozzájárulok, hogy a weboldal látogatásakor a számítógépemen sütiket (cookie) helyezzen el, amelyek segítségével az oldalon tett látogatásom adatait webanalitikai céljából felhasználják.
Részletes tájékoztatás a Adatkezelési tájékoztató dokumentumban található. További információ.   Rendben, elfogadom

Eucharisztikus csodák nyomában

ZARÁNDOKLAT EUCHARISZTIKUS CSODÁK NYOMÁBAN

6 nap/5 éjszakai szállással (5 reggeli, 3 vacsora): 145.000 Ft/fő vagy 440 €/fő

2019. július 01 - 06.

Keretprogram

1.nap Indulás a hajnali órákban Miskolcról. Útközben csatlakozási lehetőségek: M3-as autópálya mentén, Bp-en, M7-es mentén, Nagykanizsán. Szlovénián, majd Észak Olaszországon keresztül utazunk a Pó folyó torkolatánál fekvő Ferrara városába. Ellátogatunk abba a templomba, ahol 1171-ben eucharisztikus csoda történt. A megtört Szentostyából vér spriccelt ki, mely az akkori kápolna boltíves homlokzatára fröccsent. Szentmise. Szállás Bologna környékén.

2.nap Olaszország egyik legcsodálatosabb székesegyházát keressük fel Orvietóban, mely egy sziklahegy tetejére épült. 1263-ban mise közben a pap megtörte a már átváltoztatott Szentostyát, melyből vér folyt, s a vércseppek az oltárterítőre hullottak. Ezt a vérrel átitatott oltárkendőt őrzik a dómban. E csoda emlékére vezették be az Úrnapja ünnepét. Szentmisén veszünk részt. Szállás, vacsora Casciában.

3.nap Casciában, Szent Rita városában a szent nyomdokain járunk. Szent Rita testét üvegkoporsóban őrzik. A bazilika altemplomában ugyancsak eucharisztikus csoda történését elevenítjük föl: a breviárium lapjai közé tiszteletlenül betett Szentostya eleven vértől piroslott. Rocca Porena-ban felkeressük a templomot, ahol Rita esküvője volt, s ahol gyermekeit megkeresztelték. Keresztút, majd szentmise. Szállás, vacsora Pescara-ban.

4.nap Lancianoban ellátogatunk abba a templomba, ahol 750-ben Oltáriszentség csoda történt. Az átváltoztatás alkalmával a Szentostyából vérző húsdarab lett, a bor pedig piros vérré változott. A szent ereklyéket azóta is a templomban őrzik. Szentmisén veszünk részt. Manoppellóban tiszteletünket fejezzük ki a Szent Arc ereklye előtt. A kendőn Krisztus arcvonásai rögződtek. Az Adriai-tenger mentén utazunk Rimini városáig, ahol 2 éjszakát töltünk. Vacsora.

5.nap San Marino-ba, Olaszország miniállamába kirándulunk. A Titano hegy tetején fekvő kis állam fővárosa rendkívül hangulatos, szűk sikátorok, szép templomok, a fantasztikus panoráma igazán vonzóvá teszik. A dómban San Marino ereklyéje előtt imádkozunk. Szentmise után vásárlási lehetőség: jó minőségű bőrárukat, finom likőröket kínálnak a helyiek. A déli órákban visszamegyünk Riminibe. Délután szabad program, pihenés, fürdési, vásárlási lehetőség Közép-Adria közkedvelt üdülővárosában. Finom homokos tengerpartja rendkívül kellemes, a sétálóutcán különféle üzletek csalogatják a turistákat. Vacsorázni pedig beülhetünk egy kellemes étterembe vagy pizzériába.

6.nap Búcsút intünk Olaszországnak, s elindulunk hazafelé. Trojánéban megkóstolhatjuk a méltán híres, nagyméretű, finom fánkot. Érkezés az éjszakai órákban.

 

  • A teljes körű betegség-, baleset- és poggyászbiztosítás díja: 2.700 Ft/fő, mely minimum 20 főtől érvényes.

  • Belépődíjak: kb. 15 €/fő.

  • Az elhelyezés *** szállodákban, 2/3 ágyas, zuhanyzós, WC-s szobákban történik.

  • Egyágyas elhelyezés esetén felár fizetendő: 33.000 Ft/fő.

Hozzájárulok, hogy a kolombusztours.hu személyes adataimat direkt marketing szolgáltatás nyújtása céljából az Adatkezelési Tájékoztatóban meghatározott módon, időtartamban és mértékben kezelje és a checkbox bejelölésével önként és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az általam megadott e-mail címre a kolombusztours.hu utazás témakörben direkt marketing szolgáltatást nyújtson.