Hozzájárulok, hogy a weboldal látogatásakor a számítógépemen sütiket (cookie) helyezzen el, amelyek segítségével az oldalon tett látogatásom adatait webanalitikai céljából felhasználják.
Részletes tájékoztatás a Adatkezelési tájékoztató dokumentumban található. További információ.   Rendben, elfogadom
+36 46 344 454

Erzsébet napi kirándulás

ERZSÉBET NAPI KIRÁNDULÁS

2020. november 14. (szombat): 6.900 Ft/fő

Keretprogram

Indulás Miskolcról 08:00 órakor a Búza téri OMV benzinkútról.

Gyöngyöspatán a 12. században épült Kisboldogasszony templomba látogatunk. Megismerkedünk a templom történetével, és megcsodáljuk a világszerte híres Jessze-oltárt. A 8 magas, fából faragott, gazdagon aranyozott, színes oltár Jézus családfáját mutatja be. A falakon freskótöredékeket látunk, melyek szintén egyedivé teszik a templomot, valamint itt őrzik a Nekcsei-biblia egyik másolatát.

A Mátra nyugati lábánál fekvő Pásztón sétálunk. Az igazán kellemes kisváros valódi kincseket rejt: Szent Lőrinc plébániatemplom, ciszterci kolostor és romkert, Oskolamester Ház.

A kora délutáni órákban tovább utazunk Kazárra, ahol a Palóc Múzeumot és az ország páratlan a Vasaló- és Öntvénygyűjteményét tekintjük meg.

A Kazártól pár kilométerre fekvő Virágos-pusztára látogatunk, ahol 2006-ban nyitották meg a környéken egyedülálló múzeumot, a Szabad Európa Rádió Múzeumot. Közel 1000, a XX. századból származó rádió, gramofon, magnetofon, lemezjátszó tekinthető meg. A kiállítóhelyre belépve felcsendül a Szabad Európa Rádió szlogenje a keleti blokk nyelvein, majd a rádióból ismert Cseke László-féle Tinédzser parti stúdiófelvétele.

Hazaérkezés a kora esti órákban.

 

A belépődíjak külön fizetendők

Oskolamester Ház: felnőtt 1.000 Ft/fő; diák/nyugdíjas 500 Ft/fő

70 év felettiek 100 Ft/fő

 

Palóc Múzeum: felnőtt 1.900 Ft/fő; diák/nyugdíjas 1.200 Ft/fő

70 év felett ingyenes

 

Szabad Európa Rádió M.: felnőtt 1.000 Ft/fő; diák/nyugdíjas 500 Ft/fő

A(z) kolombusztours.hu weboldalon a közvetlen linken található Adatkezelési Tájékoztatót és a lenti tájékoztatást elolvastam, megismertem és az abban foglaltakat elfogadom. Személyes adataim a valóságnak megfelelnek, és kijelentem, hogy 16. életévemet betöltött személy vagyok.

A(z) kolombusztours.hu weboldalon a közvetlen linken található Adatkezelési Tájékoztatót és a lenti tájékoztatást elolvastam, megismertem és az abban foglaltakat elfogadom. Személyes adataim a valóságnak megfelelnek, és kijelentem, hogy 16. életévét betöltött személy vagyok.

Az Ön személyes adatait az Ön megrendelésének teljesítése és ajánlataink küldése céljából és egyéb okból dolgozzuk fel. A személyes adatok feldolgozásáról, elsősorban az adatfeldolgozás további céljairól és az adatok EU-n kívülre történő átadásáról és saját jogairól, hozzájárulás visszavonásáról az Adatkezelési Tájékoztatóban találhat további információkat.