Hozzájárulok, hogy a weboldal látogatásakor a számítógépemen sütiket (cookie) helyezzen el, amelyek segítségével az oldalon tett látogatásom adatait webanalitikai céljából felhasználják.
Részletes tájékoztatás a Adatkezelési tájékoztató dokumentumban található. További információ.   Rendben, elfogadom

Erdélyi tájakon

ERDÉLYI TÁJAKON

2019. május 02 - 05. (csütörtök-vasárnap)

2019. október 20 - 23. (vasárnap-szerda)

4 nap/3 éjszakai szállással (3 reggeli, 3 vacsora): 49.000 Ft/fő

Keretprogram

1.nap Indulás Miskolcról 05:00 órakor a Búza téri OMV benzinkútról, útközben csatlakozás lehetséges M3-as autópályán, Bp-en, M5-ös mentén. Arad értékeinek felfedezésére indulunk. A Zala György alkotta Szabadság szobornál emlékezünk az 1848-as szabadságharc elesettjeire. Folytatva belvárosi sétánkat a Kultúrpalota épületét láthatjuk, melyben ma különböző múzeumok találhatók, majd a Városháza eklektikus épülete kápráztat el minket szépségével. A minorita templom, színház, majd a főtéren patinás, ódon paloták, épületek mellett barangolunk. Sétálunk a Maros folyó partján. Az ún. Vesztőhelyen találjuk az aradi vértanúk emlékművét, ahol elhelyezzük a megemlékezés koszorúját.
A bánsági Temes megye székhelyére, Temesvárra utazunk tovább. A belváros északi része barokk jellegű épületeivel, a főtéren a római katolikus és szerb ortodox székesegyházzal, a déli részen impozáns eklektikus, szecessziós épületeivel hívja fel magára a figyelmet. Templomok, különleges házak (pl. Vastuskós ház), szép terek teszik vonzóvá a várost. 
Déván felvonóval jutunk fel a település fölé emelkedő hegy tetejére, a várhoz. A várnak minden időben fontos védelmi szerepe volt. Szállás Déva közelében, családias, magyar panzióban.

2.nap Vajdahunyad vára, a Hunyadiak gótikus-reneszánsz várkastélya meglátogatása a programunk. Gyulafehérvárott megtekintjük az érseki székesegyházat, Márton Áron püspök sírját, rövid séta, majd szabadidő a városban. Nagyenyeden a város legfőbb nevezetességéhez, a Bethlen Gábor Kollégiumhoz látogatunk. Itt tanult többek között Kőrösi Csoma Sándor, Bolyai Farkas és Áprily Lajos, de a kollégium udvarán Bethlen Gábor emléktáblája mellett olvashatjuk a híres tanárok és diákok névsorát. Szállás Kolozsvár közelében.

3.nap Napunk első állomása az egyik legszebb erdélyi falu, Torockó, ahol „kétszer kel fel a nap”. Megtekintjük a várat, a település Europa Nostra-díjas főterét és annak szász építészeti stílusú lakóházait. Erdély egyik legjellegzetesebb, hatalmas sziklatömbjéhez, Székelykőre kirándulunk. Ellátogatunk a tordai sóbányába, amely a Monarchia idején élte virágkorát. Megcsodáljuk a bánya hatalmas, föld alatti termeit, és lehetőségünk lesz lemenni egy 43 méter mély aknába is. Kolozsvárra, Kolozs megye székhelyére és legfontosabb kulturális központjába utazunk. Belvárosi sétánk során megtekintjük a gótikus stílusú Farkas utcai református templomot, Sárkányölő Szent György lovas szobrának másolatát, Mátyás király szülőházát és monumentális méretű lovas szobrát, mely Erdély második legnagyobb temploma, a Szent Mihály plébániatemplom előtt áll.

4.nap Körösfőre, a Sebes Körös forrásánál található, fa- és kézimunka-művészetéről híres településre utazunk. A házak előtt a korondihoz hasonló, állandó jellegű kirakodóvásár működik. Bánffyhunyadon felkeressük a főtér 13. századi impozáns, gótikus református templomát és a Szent Koronát mintázó milleniumi emlékművet. Az autóbuszból látni fogjuk a romák cifra palotáit is. Fotó- és ebédszünetet tartunk Erdély kapujánál, a Királyhágónál, majd Bihar megye központjának, Nagyváradnak a nevezetességeivel ismerkedünk. Megtekintjük a székesegyházat, Szent László király ereklyéit. Városnéző sétánk során többek között láthatjuk a várat, a városháza és a színház épületét, a Szent László teret, a Fekete Sas palotát, az Ady Endre emlékét idéző Astoria szállót és a Holdas templomot. Hazaérkezés a késő esti órákban.

A belépődíjak külön fizetendők: kb. 110 RON/fő

A teljeskörű betegség-, baleset- és poggyászbiztosítás díja: 1.800 Ft/fő, mely minimum 20 főtől érvényes.

Hozzájárulok, hogy a kolombusztours.hu személyes adataimat direkt marketing szolgáltatás nyújtása céljából az Adatkezelési Tájékoztatóban meghatározott módon, időtartamban és mértékben kezelje és a checkbox bejelölésével önként és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az általam megadott e-mail címre a kolombusztours.hu utazás témakörben direkt marketing szolgáltatást nyújtson.