Hozzájárulok, hogy a weboldal látogatásakor a számítógépemen sütiket (cookie) helyezzen el, amelyek segítségével az oldalon tett látogatásom adatait webanalitikai céljából felhasználják.
Részletes tájékoztatás a Adatkezelési tájékoztató dokumentumban található. További információ.   Rendben, elfogadom

Eperjes - Lőcse - Szepeshely

EPERJES - LŐCSE - SZEPESHELY

2019. április 27. (szombat)

2019. szeptember 07. (szombat)

Részvételi díj: 5.900 Ft/fő

Keretprogram

Indulás Miskolcról 07.00 órakor a Búza téri OMV benzinkútról.

Az egykori Szepes vármegye legjelentősebb települése Lőcse.

Ősi értékeivel kápráztat el bennünket a város: a főtéren a patinás, árkádos városháza épülete, körülötte az ódon lakóépületek, de láthatjuk az ún. Szégyenketrecet is. A Brewer-nyomdában készültek a híres Lőcsei Kalendáriumok, az épületet kívülről nézzük meg. A Szent Jakab-templom, amelyben a világ egyik leggyönyörűbb és legnagyobb gótikus oltárát láthatjuk. A templom a Thurzó-család ősi nyughelye.

Szepeshelyen egyedülálló, mintegy 30 épületből álló, fallal körülvett egyházi várost látogatunk meg, mely az UNESCO világörökség része. A város fő látnivalója a középkori Szent Márton templom és székesegyház, melyben a szepességi gótikus szárnyas oltárok egyik legszebb gyűjteményét láthatjuk.

Szepes várához utazunk, a település fölötti dombon emelkedik a vár, mely Közép-Európa egyik legnagyobb kiterjedésű várrom együttese. UNESCO Világörökség. Valaha határ menti erődként szolgált, ma a Szepesi Múzeum található benne.

A nap végén Eperjes szerepel a programban, ahol az óváros gyönyörű történelmi házait, a XIV. században épített gótikus Szent Miklós székesegyházat, és a Rákóczi-házat tekintjük meg.

Szabadidő után indulunk haza, érkezés az esti órákban.

A belépődíjak külön fizetendők

Szepesi múzeum: kb. 5 €/fő

Lőcsei városháza: kb. 4 €/fő

Lőcsei Szent Jakab-templom: kb. 3 €/fő

Szent Márton-templom: felnőtt kb. 2,5 €/fő nyugdíjas kb. 1,5 €/fő

Csoportos utasbiztosítás: 450 Ft/fő (21 fő felett)

Hozzájárulok, hogy a kolombusztours.hu személyes adataimat direkt marketing szolgáltatás nyújtása céljából az Adatkezelési Tájékoztatóban meghatározott módon, időtartamban és mértékben kezelje és a checkbox bejelölésével önként és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az általam megadott e-mail címre a kolombusztours.hu utazás témakörben direkt marketing szolgáltatást nyújtson.