Hozzájárulok, hogy a weboldal látogatásakor a számítógépemen sütiket (cookie) helyezzen el, amelyek segítségével az oldalon tett látogatásom adatait webanalitikai céljából felhasználják.
Részletes tájékoztatás a Adatkezelési tájékoztató dokumentumban található. További információ.   Rendben, elfogadom
+36 46 344 454

Eperjes - Lőcse - Szepeshely

EPERJES - LŐCSE - SZEPESHELY

2020-ban már nem indítjuk!

 

Keretprogram

Indulás Miskolcról 07:00 órakor a Búza téri OMV benzinkútról. Útközben csatlakozás lehetséges a 3-as számú főút mentén Encs felé.

Az egykori Szepes vármegye legjelentősebb települése Lőcse.

Ősi értékeivel kápráztat el bennünket a város: a főtéren a patinás, árkádos városháza épülete, körülötte az ódon lakóépületek, de láthatjuk az ún. Szégyenketrecet is. A Brewer-nyomdában készültek a híres Lőcsei Kalendáriumok, az épületet kívülről nézzük meg. A Szent Jakab-templom, amelyben a világ egyik leggyönyörűbb és legnagyobb gótikus oltárát láthatjuk. A templom a Thurzó-család ősi nyughelye.

Szepeshelyen egyedülálló, mintegy 30 épületből álló, fallal körülvett egyházi várost látogatunk meg, mely az UNESCO világörökség része. A város fő látnivalója a középkori Szent Márton templom és székesegyház, melyben a szepességi gótikus szárnyas oltárok egyik legszebb gyűjteményét láthatjuk.

Szepes várához utazunk, a település fölötti dombon emelkedik a vár, mely Közép-Európa egyik legnagyobb kiterjedésű várrom együttese. UNESCO Világörökség. Valaha határ menti erődként szolgált, ma a Szepesi Múzeum található benne.

A nap végén Eperjes szerepel a programban, ahol az óváros gyönyörű történelmi házait, a XIV. században épített gótikus Szent Miklós székesegyházat, és a Rákóczi-házat tekintjük meg.

Szabadidő után indulunk haza, érkezés az esti órákban.

A belépődíjak külön fizetendők

Szepesi múzeum: kb. 5 €/fő

Lőcsei városháza: kb. 4 €/fő

Lőcsei Szent Jakab-templom: kb. 3 €/fő

Szent Márton-templom: felnőtt kb. 2,5 €/fő nyugdíjas kb. 1,5 €/fő

Csoportos utasbiztosítás: 460 Ft/fő (21 fő felett)

A(z) kolombusztours.hu weboldalon a közvetlen linken található Adatkezelési Tájékoztatót és a lenti tájékoztatást elolvastam, megismertem és az abban foglaltakat elfogadom. Személyes adataim a valóságnak megfelelnek, és kijelentem, hogy 16. életévemet betöltött személy vagyok.

A(z) kolombusztours.hu weboldalon a közvetlen linken található Adatkezelési Tájékoztatót és a lenti tájékoztatást elolvastam, megismertem és az abban foglaltakat elfogadom. Személyes adataim a valóságnak megfelelnek, és kijelentem, hogy 16. életévét betöltött személy vagyok.

Az Ön személyes adatait az Ön megrendelésének teljesítése és ajánlataink küldése céljából és egyéb okból dolgozzuk fel. A személyes adatok feldolgozásáról, elsősorban az adatfeldolgozás további céljairól és az adatok EU-n kívülre történő átadásáról és saját jogairól, hozzájárulás visszavonásáról az Adatkezelési Tájékoztatóban találhat további információkat.