Hozzájárulok, hogy a weboldal látogatásakor a számítógépemen sütiket (cookie) helyezzen el, amelyek segítségével az oldalon tett látogatásom adatait webanalitikai céljából felhasználják.
Részletes tájékoztatás a Adatkezelési tájékoztató dokumentumban található. További információ.   Rendben, elfogadom

Emlékút az I. világháborús (Doberdó-Isonzó) frontra

EMLÉKÚT AZ I. VILÁGHÁBORÚS (DOBERDÓ-ISONZÓ) FRONTRA

2019. szeptember 09 - 12.

4 nap/3 éjszaka (3 reggeli, 3 vacsora): 84.000 Ft/fő

Keretprogram

1.nap Indulás Miskolcról 04:00 órakor az OMV benzinkútról, útközben felszállási lehetőségek M3-as autópálya mentén, Bp-en, M7-es mentén, Nagykanizsán. Mariborba utazunk, ahol a városnéző séta során megtekintjük a ferences templomot, a székesegyházat, a hangulatos Fő tér szép épületeit. Az ezt követő szabadidő keretében lehetőség nyílik egy kávé elfogyasztására, vagy ellátogathatnak a több száz éves maribori szőlőtőkéhez, s megízlelhetik a környék híres borait is. Az esti órákban a szállás elfoglalása Szlovéniában, szállodában, 2/3 ágyas, zuhanyzós, WC-s szobákban. 3 éjszakai szállás, innen csillagtúraszerűen végezzük programjainkat.

2.nap Goriziába indulunk. Az Osztrák-Magyar Monarchia idején Görznek nevezett város a XIX. század végén az arisztokraták által igen felkapott volt, az „osztrák Nizza”-ként is emlegették. Ebben az olasz városban a napjainkban is híres I. világháborús múzeumot fogjuk megtekinteni, amit a középkori városmag egyik épületében alakítottak ki néhány évvel ezelőtt. Ezután irány a Doberdó-fennsík!

Az első világháború alatt San Martino del Carso falucska közvetlenül a doberdói harcok frontvonalában helyezkedett el. A Monte San Michele-re, a Doberdó-fennsík legmagasabb pontjára látogatunk el, ahol koszorúzás keretében megemlékezhetünk hősi halottainkról. A Visintiniben található, közelmúltban felújított magyar kápolnát keressük fel. Ezután trieszti városnézés következik. A szabadidőben lehetőség lesz egy hamisítatlan olasz pizza, kávé, illetve fagylalt elfogyasztására is.

3.nap Könnyű sétát teszünk a Kobarid-Kozjak-vízeséshez, ahol látni fogjuk a Napóleon hidat. Következő megállónk Kobarid (Caporetto), az első világháborús harcok egyik legfontosabb helyszíne. A nap utolsó állomása a Sveta Grota. A szlovénok szent hegye, Nova Gorica város és az Isonzo folyó fölött, a Banjsice-fennsík déli vonulatain.

4.nap Megtekintjük a tenger partján, sziklaszirtre épült csodálatos Miramare kastélyt. A parkja szintén különleges kialakítású, gyönyörű növényekkel, a kastélylátogatás után a parkban is sétálhatunk. Ljubljanában a várnegyedben felkeressük Batthyány börtönét, majd a város felfedezésére indulunk: Hármas-híd, ferences templom, az óváros patinás épületei stb. Hazaérkezés a késő esti órákban.

A belépődíjak külön fizetendők

- Görzi Múzeum: kb. 3 €

- San Martino del Carso: kb. 2-3 €/ fő (adományjegy)

- Kobaridi Múzeum: kb. 6 €/ fő

- Miramare kastély: kb. 12 €/ fő

- A teljeskörű betegség-, baleset- és poggyászbiztosítás díja: 1.800 Ft/fő 

- Egyágyas elhelyezés esetén felár fizetendő: 21.000 Ft/fő.

Hozzájárulok, hogy a kolombusztours.hu személyes adataimat direkt marketing szolgáltatás nyújtása céljából az Adatkezelési Tájékoztatóban meghatározott módon, időtartamban és mértékben kezelje és a checkbox bejelölésével önként és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az általam megadott e-mail címre a kolombusztours.hu utazás témakörben direkt marketing szolgáltatást nyújtson.