Hozzájárulok, hogy a weboldal látogatásakor a számítógépemen sütiket (cookie) helyezzen el, amelyek segítségével az oldalon tett látogatásom adatait webanalitikai céljából felhasználják.
Részletes tájékoztatás a Adatkezelési tájékoztató dokumentumban található. További információ.   Rendben, elfogadom
+36 46 344 454

Országunk északi sarkában

ORSZÁGUNK ÉSZAKI SARKÁBAN

2019. szeptember 21. (szombat)

Részvételi díj: 4.900 Ft/fő

 

Keretprogram

Indulás Miskolcról 07.00 órakor a Búza téri OMV benzinkútról.

Az Aggteleki Nemzeti Park területén lévő aggteleki Baradla-barlangban teszünk rövidtúrát (egy órát vesz igénybe), melynek során megismerkedhetünk egy olyan világgal, amelyet már az ősember felfedezett magának néhány ezer évvel ezelőtt. Hatalmas termek és képződmények sokasága jellemzi: függő- állócseppkövek, cseppkőoszlopok, cseppkőzászlók között vezet az út, amelyek megmozgatták a kutatók, látogatók fantáziáját.

Szinpetriben a világ legnagyobb könyvét láthatjuk, mely a rekonstruált malomban kapott helyet. Az Aggteleki Nemzeti Parkot bemutató nagy könyv mellett a múzeum otthont ad Guttenberg-korabeli, rekonstruált nyomdagépeknek is. Az odalátogatók saját kezűleg készíthetnek merített papírt, a Magyarországon egyedülálló papírmalomnak köszönhetően.

Tornaszentandrás templomát tekintjük meg. A hazai műemlékek között páratlan értéket képvisel a település ikerszentélyes temploma.

A szalonnai körtemplom igen jelentős emlék az Árpád-korból, melyet a XI. században építettek. Az e korból származó falkép is látható benne a későbbi korok népi stílusú emlékei mellett.

A csodálatosan felújított L'Huillier – Coburg-kastélyt tekintjük meg Edelényben. A kastélytúra során bepillantást nyerünk a négy évszak szobájába, valamint a különböző termekbe, melyek csodálatos pompával tárulnak elénk. A kastélypark ugyancsak megér egy sétát.

A Bódva partján épült hajdani földvár maradványait láthatjuk a város határában, Edelénytől így búcsúzunk.

Programunk végén indulunk hazafelé, érkezés az esti órákban.

A belépődíjak külön fizetendők

Edelényi kastély: felnőtt kb. 1.600 Ft/fő; diák,nyugdíjas kb. 800 Ft/fő csoportos kb. 1.300 Ft/fő

Baradla-barlang: felnőtt kb. 2.200 Ft/fő; diák, nyugdíjas kb. 1.300 Ft/fő

Szalonna templom: felnőtt kb. 650 Ft/fő; diák, nyugdíjas kb. 300 Ft/fő

Szinpetri múzeum: felnőtt kb. 1.200 Ft/fő; diák, nyugdíjas kb. 1.000 Ft/fő

 

A(z) kolombusztours.hu weboldalon a közvetlen linken található Adatkezelési Tájékoztatót és a lenti tájékoztatást elolvastam, megismertem és az abban foglaltakat elfogadom. Személyes adataim a valóságnak megfelelnek, és kijelentem, hogy 16. életévét betöltött személy vagyok.

Az Ön személyes adatait az Ön megrendelésének teljesítése és ajánlataink küldése céljából és egyéb okból dolgozzuk fel. A személyes adatok feldolgozásáról, elsősorban az adatfeldolgozás további céljairól és az adatok EU-n kívülre történő átadásáról és saját jogairól, hozzájárulás visszavonásáról az Adatkezelési Tájékoztatóban találhat további információkat.