Hozzájárulok, hogy a weboldal látogatásakor a számítógépemen sütiket (cookie) helyezzen el, amelyek segítségével az oldalon tett látogatásom adatait webanalitikai céljából felhasználják.
Részletes tájékoztatás a Adatkezelési tájékoztató dokumentumban található. További információ.   Rendben, elfogadom

Délvidéki zarándoklat

DÉLVIDÉKI ZARÁNDOKLAT

Doroszló-Szentkút, Töröktopolya

4 nap/3 éjszakai szállással (3 reggeli, 3 vacsora): 55.000 Ft/fő

Keretprogram

1.nap Délelőtt Szabadkával ismerkedünk: Kosztolányi Dezső gimnáziuma, római katolikus székesegyház, színház, szecessziós városháza stb., majd a Bácska legjelentősebb Mária-kegyhelyére, Doroszló-Szentkútra zarándokolunk. Imádkozunk a kegykép előtt, szentmisét tartunk, merítünk a csodaforrás vizéből. Séta Újvidéken, a Vajdaság központjában: városháza, Mária neve római katolikus templom, püspöki palota. Péterváradon a XVIII. századi hazai várépítészet egyik legnagyobb és legépebben megmaradt erődítményrendszerét nézzük meg. Karlócán ellátogatunk abba a kápolnába, melyet az 1699-es békekötés emlékére építettek. 3 éjszakai szállás Székelykevén, magyar családoknál. Reggeli mindig a családoknál, a vacsora közös az étteremben.

2.nap Nándorfehérvár (Belgrád) történelmi emlékeit tekintjük meg: a vár a Duna-Száva torkolatánál, Kalemegdán park, pravoszláv székesegyház, dzsámi, ikon és freskómúzeum, majd nézelődünk a város hangulatos sétálóutcáján. Séta Zimony régi negyedében, ahol láthatjuk a Hunyadi tornyot.

3.nap A szendrői vár megtekintése, mely Európa egyik legnagyobb vízi erőssége volt (itt halt meg Kinizsi Pál), majd Galambóc várromját tekintjük meg a Duna parton. Délután a Déli-Kárpátok nyugati vonulatai és a Szerb érchegység között a Duna által kivájt festői Nagy- és Kis-Kazán-szorosban kirándulunk. Fakultatív ebédajánlatunk: finom sült hal körettel a Duna partján.

4.nap Töröktopolyára látogatunk, ahol 1854-ben Mária-jelenés történt. Hálaadó szentmisét mutatunk be. Fotószünet a Tisza-parti Zentán, a magyar szellemi élet központjában. Megtekintjük a zentai csata emlékművét, ahol Savoyai Jenő visszaverte II. Musztafa seregét. Zarándoklatunk végén Tótfaluban lovaskocsizunk, majd fakultatív estebéd helyi finomságokból. Hazaérkezés a késő esti órákban.

Hozzájárulok, hogy a kolombusztours.hu személyes adataimat direkt marketing szolgáltatás nyújtása céljából az Adatkezelési Tájékoztatóban meghatározott módon, időtartamban és mértékben kezelje és a checkbox bejelölésével önként és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az általam megadott e-mail címre a kolombusztours.hu utazás témakörben direkt marketing szolgáltatást nyújtson.