Hozzájárulok, hogy a weboldal látogatásakor a számítógépemen sütiket (cookie) helyezzen el, amelyek segítségével az oldalon tett látogatásom adatait webanalitikai céljából felhasználják.
Részletes tájékoztatás a Adatkezelési tájékoztató dokumentumban található. További információ.   Rendben, elfogadom
+36 46 344 454

Dél-dunántúli kincsek

A DÉL-DUNÁNTÚL KINCSEI

ÚJ PROGRAM!

SOMOGYVÁR, KAPOSVÁR, NIKLA

2020-ban már nem indítjuk!

Keretprogram

Indulás Miskolcról 06:00 órakor a Búza téri OMV benzinkútról. Útközben csatlakozás lehetséges: M3-as autópálya mentén és Budapesten.

Somogyvárra érkezve megtekintjük a Szent László királyunk által 1091-ben alapított, romjaiban is lenyűgöző bencés apátság épületét. A modern látogatóközpontban interaktív kiállítás keretében képet kapunk Szent László királyunk életéről, a bencés rendről és az apátság történetéről. Ide kerültek a búcsúszentlászlói ferences kolostor gyönyörű barokk festményei is. Az apátság melletti kilátóból élvezhetjük a Balaton és környékének panorámáját.

Utunkat Niklán folytatjuk, ahol a magyar elégia költészet egyik legnagyobb alakja, Berzsenyi Dániel élte családi birtokán elszigetelve napjait egészen a haláláig. Megtekintjük az egykori lakóházában kialakított Berzsenyi Emlékmúzeumot, majd a niklai temetőben tiszteletünket tesszük a költő sírjánál is.

Délután a megyeszékhely, Kaposvár nevezetességeivel ismerkedünk: először megtekintjük Rippl Rónai József birtokát, a gyönyörű parkkal körülvett Róma villát, ahol a festő francia feleségével bohém életvitel mellett alkotott és élt társasági életet. Napunkat a városközpontban zárjuk végigsétálva a korzón, ahol ki-ki beülhet egy cukrászdába vagy sörözőbe, és élvezheti az Ady Endre által gyakran itt is megtapasztalt édes életet.

Kora este indulás hazafelé, érkezés a késő esti órákban.

 

A belépődíjak külön fizetendők

Somogyvár apátság: felnőtt 1.600 Ft/fő

diák/nyugdíjas: kb. 800 Ft/fő

csoportos: 900 Ft/fő

70 év fölött ingyenes

Nikla Berzsenyi Emlékház: felnőtt kb. 700 Ft/fő

diák/nyugdíjas kb. 350 Ft/fő

70 év fölött ingyenes

Róma villa: felnőtt 1.400 Ft diák/nyugdíjas 700 Ft

A(z) kolombusztours.hu weboldalon a közvetlen linken található Adatkezelési Tájékoztatót és a lenti tájékoztatást elolvastam, megismertem és az abban foglaltakat elfogadom. Személyes adataim a valóságnak megfelelnek, és kijelentem, hogy 16. életévemet betöltött személy vagyok.

A(z) kolombusztours.hu weboldalon a közvetlen linken található Adatkezelési Tájékoztatót és a lenti tájékoztatást elolvastam, megismertem és az abban foglaltakat elfogadom. Személyes adataim a valóságnak megfelelnek, és kijelentem, hogy 16. életévét betöltött személy vagyok.

Az Ön személyes adatait az Ön megrendelésének teljesítése és ajánlataink küldése céljából és egyéb okból dolgozzuk fel. A személyes adatok feldolgozásáról, elsősorban az adatfeldolgozás további céljairól és az adatok EU-n kívülre történő átadásáról és saját jogairól, hozzájárulás visszavonásáról az Adatkezelési Tájékoztatóban találhat további információkat.