Hozzájárulok, hogy a weboldal látogatásakor a számítógépemen sütiket (cookie) helyezzen el, amelyek segítségével az oldalon tett látogatásom adatait webanalitikai céljából felhasználják.
Részletes tájékoztatás a Adatkezelési tájékoztató dokumentumban található. További információ.   Rendben, elfogadom

BULGÁRIAI KÖRUTAZÁS PIHENTETŐ NYARALÁSSAL NESZEBÁRBAN

BULGÁRIAI KÖRUTAZÁS

PIHENTETŐ NYARALÁSSAL NESZEBÁRBAN

8 nap/7 éjszakai szállással (7 reggeli, 6 vacsora): 184.900 Ft/fő

2019. augusztus 17 - 24. 

Keretprogram

1.nap Indulás a hajnali órákban Miskolcról, útközben csatlakozás lehetséges. Délután városnézés Szófiában. Buszos városnézés keretében ismerkedünk a fővárossal, melynek során láthatjuk a főbb épületeket. Egy-egy helyen kiszállunk a buszból, hogy közelről is megtekintsük a nevezetességet, s fotót készítsünk. Székesegyház, zsinagóga, parlament, mecset, operaház. Szállás Bulgária fővárosában. Első este nincs vacsora.

2.nap A Rilai kolostorokhoz látogatunk. A Rila hegyek lábánál található kolostor a bolgár ortodox egyház és Bulgária szent helye, UNESCO Világörökség. Rilai Szent János alapította azáltal, hogy ott telepedett le remeteként. Délután Plovdívban barangolunk, ahol időben visszacsöppenünk az ókorba. A város régészeti múzeumában páratlan szépségű trák leleteket láthatunk, de lehetőségünk nyílik megtekinteni a mai napig látogatókat fogadó ókori színházat, illetve egy dzsámit is. Ezt követően sétára indulunk a jellegzetesen balkáni hangulatú óvárosba, ahol gyönyörűen festett gazdag polgárházakat, valamint felfedezésre váró keresztény templomokat láthatunk. Elfoglaljuk a szállásunkat.

3.nap Kazanlak következik programunkban. Az ún. Türbe-dombon lévő trák sírkamrát (világörökség) nézzük meg, a kamra falát a Kr. e. IV. századból származó hellenisztikus freskók díszítik. A sírbolt egy több mint 500 sírból álló temetőben fekszik a Rózsák völgyében. A trák művészet egyik jelentős alkotása. Délután érkezünk Neszebárba. A középkorban hol Bizánchoz, hol Bulgáriához, majd a Török Birodalomhoz tartozó földnyelvre lépve először a régészeti múzeumba látogatunk, ahol szemléletes képet kaphatunk a város antik és keresztény múltjáról. Ezt követően közös sétára indulunk, amelynek során csodaszép keresztény templomokat, zegzugos utcákat és jellegzetes, alsó részükön kőből, felső részükön fából épült házakat láthatunk. 3 éjszakai szállás Neszebárban.

4.nap Délelőtt kirándulás Várnába. A Várna melletti Aladzsa-kolostorhoz kirándulunk, valamint Bulgária legnagyobb kikötővárosába, Várna óvárosába. Ellátogatunk az 1444-es várnai csata emlékparkjába. Megnézzük Hunyadi János szobrát, a kicsiny múzeumot és I. Ulászló király szimbolikus sírját. Buszos városnézésünk a városi katedrális érintésével a tengerparton ér véget, ahonnan szabad program veszi kezdetét. Délutánra visszatérünk Neszebárba, szabad program, fürdési lehetőség.

5.nap Szozopolban sétálunk, melynek óvárosát gyönyörűen felújították. Megnézzük a Szent György templomot s a város egyéb nevezetességeit. Délután szintén szabad program.

6.nap Séta Ruszéban, a „mini Bécsben”. A város neobarokk és rokokó épületei elbűvölik a városba érkezőket. Szállás Brassóban vagy a környékén.

7.nap Brassóban sétálunk, az erdélyi szászok egykori központjában: Fekete templom, főtér, városháza stb, majd Vajdahunyad várába kirándulunk. A Hunyadiak gótikus-reneszánsz várkastélya kellemes sétát ígér. Szállás Csernakeresztúron családi panziókban.

8.nap Déván megtekintjük a közelmúltban felújított várat, melyhez kabinos felvonóval jutunk fel. Délután Temesvárott időzünk. A kulturális sokszínűségnek köszönhetően a várost Kis Bécsnek is nevezik. Programunk után indulunk hazafelé, hazaérkezés a késő esti órákban.

  • A teljeskörű betegség-, baleset- és poggyászbiztosítás díja: 3.600 Ft/fő, mely minimum 20 főtől érvényes.

  • Belépődíjak: kb. 35 €/fő és kb. 50 RON/fő.

Hozzájárulok, hogy a kolombusztours.hu személyes adataimat direkt marketing szolgáltatás nyújtása céljából az Adatkezelési Tájékoztatóban meghatározott módon, időtartamban és mértékben kezelje és a checkbox bejelölésével önként és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az általam megadott e-mail címre a kolombusztours.hu utazás témakörben direkt marketing szolgáltatást nyújtson.