Hozzájárulok, hogy a weboldal látogatásakor a számítógépemen sütiket (cookie) helyezzen el, amelyek segítségével az oldalon tett látogatásom adatait webanalitikai céljából felhasználják.
Részletes tájékoztatás a Adatkezelési tájékoztató dokumentumban található. További információ.   Rendben, elfogadom

Bükki kincsek

ÚJ!

BÜKKI KINCSEK

SZILVÁSVÁRAD ÉS BÉLAPÁTFALVA

2019. március 23. (szombat)

Részvételi díj: 4.900 Ft/fő

Keretprogram

Indulás Miskolcról 07:00 órakor, a Búza téri OMV benzinkútról.

Szilvásváradra, a Bükki Nemzeti Park egyik legszebb területére utazunk. A 18 teraszról lezúduló Fátyol-vízesés egyedülálló látvány, melyhez kisvasúttal utazunk. Az Orbán-ház különleges gyűjteményei következnek programunkban: őstörténeti, helytörténeti és néprajzi kiállításai.

A Ménesgazdaságban a lipicai paripákat láthatjuk, a Lovasmúzeumban pedig a lipicai ló történetéről hallunk, majd a lovas élet szerszámait, eszközeit, s egyéb érdekességeket láthatunk. Az egyedülálló kocsikiállítás megtekintésével, illetve szabadidővel zárjuk programunkat.

A Bükk legjellegzetesebb hegycsúcsa, a Bél-kő sziklái alatt áll hazánk egyetlen épen megmaradt román stílusú ciszterci apátsági temploma Bélapátfalván. A templom nemzetközi szinten is elismert kultúrtörténeti műemlék, építészeti szempontból egyedülálló a késő román és gótikus stíluselemeket is ötvöző épület. Az idilli környezetbe fekvő templom melletti falmaradványok az egykori kolostorépülethez tartoznak,

Programunk végén indulunk hazafelé, érkezés az esti órákban.

A belépődíjak külön fizetendők

Kisvasút, egy útra: felnőtt: 1.000 Ft/fő

Lovasmúzeum: felnőtt: 500 Ft; nyugdíjas: 250 Ft

Orbán-ház: felnőtt: 300 Ft; nyugdíjas: 200 Ft

Apátsági templom: felnőtt: 550 Ft; nyugdíjas: 450 Ft

Hozzájárulok, hogy a kolombusztours.hu személyes adataimat direkt marketing szolgáltatás nyújtása céljából az Adatkezelési Tájékoztatóban meghatározott módon, időtartamban és mértékben kezelje és a checkbox bejelölésével önként és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az általam megadott e-mail címre a kolombusztours.hu utazás témakörben direkt marketing szolgáltatást nyújtson.