Hozzájárulok, hogy a weboldal látogatásakor a számítógépemen sütiket (cookie) helyezzen el, amelyek segítségével az oldalon tett látogatásom adatait webanalitikai céljából felhasználják.
Részletes tájékoztatás a Adatkezelési tájékoztató dokumentumban található. További információ.   Rendben, elfogadom

Budafok értékei és a Törley család nyomában

BUDAFOK ÉRTÉKEI ÉS A TÖRLEY CSALÁD NYOMÁBAN

2019. május 04. (szombat)

Részvételi díj: 5.900 Ft/fő

Keretprogram

Indulás Miskolcról 06.00 órakor a Búza téri OMV benzinkútról.

Budapestre érkezésünkkor autóbuszos városnézést tartunk, melynek során a főváros legfontosabb nevezetességeit láthatjuk: Hősök tere, Andrássy út, Opera, Szent István bazilika, MTA, Gresham-palota, Széchényi Lánchíd, „O” km kő, Alagút, Budavári Sikló, Budavári várnegyed panorámája (UNESCO Világörökség).

Látogatást teszünk a Törley Pezsgőgyárban. Az egykori François Pezsgőpincészet bejáratánál berendezett múzeumban kezdjük sétánkat, ahol megismerkedünk a pezsgőkészítés és a budafoki pezsgőgyártás történetével.

Ezután a kálváriát és környezetét tekintjük meg. A Péter Pál kápolnától induló keresztúton indulunk el, melynek utolsó állomása a kálvária barlangja fölé került. A képoszlop festményei több alkalommal kerültek felújításra, a festmények Krisztus szenvedéstörténetét fejezik ki.

Budafok legrégebbi utcáján, a Péter Pál utcán sétálunk, láthatjuk az Ősök Fájaként tisztelt kb. 250 éves magyar juharfát. Az utcát egy gyönyörű, védett vadgesztenye fasor övezi. Az alsó, történelmi utcaszakaszon XVIII. század végi, XIX. század eleji lakóházakat találunk, melyek nagy része, az akkori szőlőművelés és borászat igényeinek megfelelően kisebb, nagyobb pincével rendelkeznek.

Az ún. barlanglakásokhoz látogatunk, melyek egyidősek a településsel. Létük gazdasági okokra vezethetők vissza: a mészkőbányászatra, ezek vájataiba mélyítették házaikat a bányamunkások. Később a szőlőműveléshez elszegődött zsellérek, végül a szegényebb gyári munkások lakták. Ennek állít emléket a Veréb utcai barlanglakás, korabeli berendezési tárgyaival, kis udvarával.

Programunk végén hazaindulunk, érkezés az esti órákban.

A belépődíjak külön fizetendők

Törley Pezsgőgyár: kb. 3.000 Ft/fő

Hozzájárulok, hogy a kolombusztours.hu személyes adataimat direkt marketing szolgáltatás nyújtása céljából az Adatkezelési Tájékoztatóban meghatározott módon, időtartamban és mértékben kezelje és a checkbox bejelölésével önként és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az általam megadott e-mail címre a kolombusztours.hu utazás témakörben direkt marketing szolgáltatást nyújtson.