Hozzájárulok, hogy a weboldal látogatásakor a számítógépemen sütiket (cookie) helyezzen el, amelyek segítségével az oldalon tett látogatásom adatait webanalitikai céljából felhasználják.
Részletes tájékoztatás a Adatkezelési tájékoztató dokumentumban található. További információ.   Rendben, elfogadom

Boldog Popieluszko atya és Szent Fausztina nővér nyomában

BOLDOG POPIELUSZKO ATYA ÉS SZENT FAUSZTINA NŐVÉR NYOMÁBAN

6 nap/5 éjszakai szállással (5 reggeli, 4 vacsora): 139.000 Ft/fő vagy 420 €/fő

2019. június 11 - 16.

Keretprogram

1.napIndulás a kora hajnali órákban Miskolcról. Útközben csatlakozás lehetséges: M3-as autópálya mentén, Bp-en, 2-es főút mentén. Kora esti séta Torun városában, melynek óvárosa UNESCO világörökség. A gyönyörű templomok, a városi erődrendszer részei, a különböző stílusú házak együttesen különleges látványt nyújtanak. Szállásfoglalás.

2.napBydgoszban felkeressük a Lengyel Mártírtestvérek templomát, ahol Jerzy Popieluszko atya utoljára mutatott be szentmisét, mielőtt a kommunista titkosszolgálat elrabolta 1984-ben. Szentmisében emlékezünk rá. Wloclaweknél megállunk annál a víztározónál, ahová a holttestét dobták, miután a titkosszolgálat meggyilkolta. Plockban megtekintjük a katedrálist és az Irgalmasság Anyja zárdát, ahol Fausztina 1931-ben megbízást kapott az Úrtól a kép megfestésére. Itt hallotta az Úr azon szavait is, hogy ünnepet szenteljenek az Isten irgalmasságának. Elimádkozzuk az irgalmasság rózsafüzért. 2 éjszakai szállás, vacsora Varsóban.

3.napVarsóban ellátogatunk az Irgalmasság Anyjáról nevezett anyaházba, ahová Fausztina novíciusként lépett be. Felkeressük a Kosztka Szent Szaniszló templomot, ahol Popieluszko atya (akit a „Szolidaritás papja”-ként is emlegetnek) hazafias miséket mutatott be. Tiszteletünket fejezzük ki a sírjánál, szentmise. Városnézés keretében megtekintjük az Óváros nevezetességeit. Este vacsora.

4.napGlogowiecbe, Fausztina nővér szülőfalujában megnézzük a házat, melyben született, majd a plébániatemplomot, ahol megkeresztelték. Stary Lichenbe, a lengyelek által egyik kedvelt Mária kegyhelyére látogatunk. Megtekintjük a régi bazilikát, végigjárjuk a különleges keresztutat. A régi templom ellentéteként épült fel a lenyűgöző méretű új, öthajós bazilika. Káprázatos látványa csupa márvány, ezüst és aranyozott belső borítás és berendezés. Imádkozunk a licheni Istenanya kegyképe előtt, szentmise. Gnieznoban, a székesegyházban imádságot mondunk Szent Adalbert püspök ereklyéi előtt. Ő volt az, aki Szent István királyunkat megkeresztelte. Szállás, vacsora.

5.napSéta Poznanban, a hangulatos kereskedővárosban. A város az ország egyik legrégibb települése, katedrálisa az egyik legősibb templom Lengyelországban. A rengeteg látnivaló között a főtér színes, árkádos házai szinte egy mesevilágba röpítenek. Szállás, vacsora Krakkóban.

6.napZarándoklatunk végén Krakkó következik, itt tette le örökfogadalmát Fausztina nővér 1933-ban, s itt hívta fel Fausztina figyelmét az Úr Jézus halála órájának tiszteletére. Imádkozunk Szent Fausztina nővér ereklyéje előtt a templomban. Hálaadó szentmise után megtekintjük az Isteni Irgalmasság bazilikát, és a Szentek Közössége (Lengyel-Magyar) kápolnát. Hazaérkezés a késő esti órákban.

 

  • Belépődíjak: kb. 40 PLN/fő.

  • A teljes körű betegség-, baleset- és poggyászbiztosítás díja: 2.700 Ft/fő, mely minimum 20 főtől érvényes.

  • Az elhelyezés *** szállodákban, 2/3 ágyas, zuhanyzós, WC-s szobákban történik.

  • Egyágyas elhelyezés esetén felár fizetendő: 28.000 Ft/fő.

Hozzájárulok, hogy a kolombusztours.hu személyes adataimat direkt marketing szolgáltatás nyújtása céljából az Adatkezelési Tájékoztatóban meghatározott módon, időtartamban és mértékben kezelje és a checkbox bejelölésével önként és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az általam megadott e-mail címre a kolombusztours.hu utazás témakörben direkt marketing szolgáltatást nyújtson.