Hozzájárulok, hogy a weboldal látogatásakor a számítógépemen sütiket (cookie) helyezzen el, amelyek segítségével az oldalon tett látogatásom adatait webanalitikai céljából felhasználják.
Részletes tájékoztatás a Adatkezelési tájékoztató dokumentumban található. További információ.   Rendben, elfogadom

Boldog Meszlényi Zoltán nyomában

Fidenter ac fideliter” – „Bizalommal és hűséggel”.

BOLDOG MESZLÉNYI ZOLTÁN NYOMÁBAN

2019. szeptember 28. (szombat)

Részvételi díj: 5.900 Ft/fő

Keretprogram

Indulás Miskolcról 05:30 órakor, útközben csatlakozás lehetséges (M3-as autópálya mentén).

Először a 2014-ben felszentelt, Budán található Boldog Meszlényi Zoltán templomba megyünk. Megismerkedünk a templom történetével, és szentmisén veszünk részt.

A máriaremetei kegyhely következik programunkban, mely kedvelt búcsújáróhely fővárosunkban. A bazilikában a híres einsiedelni (Svájc) kegyszobor képi másolatát tisztelik a hívek. Megismerkedünk a kegyhely történetével, imádkozunk a Szűzanya kegyszobra előtt.

Kistarcsán az egykori internálótábor területére látogatunk, ahol az 1951. március 4-én mártírhalált halt Meszlényi Zoltán történetét hallgatjuk meg. Tiszteletünket tesszük a tábor épen maradt délnyugati sarokfalánál álló, a püspök atyát ábrázoló domborműnél.

A nap végén Hatvanba utazunk, Meszlényi Zoltán szülővárosába. A gyönyörűen felújított, Grassalkovich-kastély ad otthont az egyedülálló és modern Magyar Vadászati Múzeumnak kiállításaival. Angol és francia stílusú parkjában szobrokkal, kutakkal kiegészítve valódi élményközponttá varázsolja a létesítményt. Ezután a plébániatemplom megtekintése következik, ahol litániával zárjuk a napunkat.

Hazaérkezés a késő esti órákban.

 

A belépődíjak külön fizetendők

Vadászati Múzeum: felnőtt: kb. 1.600 Ft/fő nyugdíjas/diák: kb. 800 Ft/fő

Hozzájárulok, hogy a kolombusztours.hu személyes adataimat direkt marketing szolgáltatás nyújtása céljából az Adatkezelési Tájékoztatóban meghatározott módon, időtartamban és mértékben kezelje és a checkbox bejelölésével önként és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az általam megadott e-mail címre a kolombusztours.hu utazás témakörben direkt marketing szolgáltatást nyújtson.