Hozzájárulok, hogy a weboldal látogatásakor a számítógépemen sütiket (cookie) helyezzen el, amelyek segítségével az oldalon tett látogatásom adatait webanalitikai céljából felhasználják.
Részletes tájékoztatás a Adatkezelési tájékoztató dokumentumban található. További információ.   Rendben, elfogadom
+36 46 344 454

Bodrogköz kincsei

BODROGKÖZ KINCSEI

2020. október 24. (szombat)

Részvételi díj: 5.900 Ft/fő

Keretprogram

Indulás Miskolcról 07:30 órakor a Búza téri OMV benzinkútról.

Utunk első állomása Sárospatak, a műemlékekben bővelkedő város, melyet a múlt században „Bodrog-parti Athén”-nek is neveztek. Először a várkastélyba látogatunk, ahol a Rákócziak dicső kora című kiállítást és a Vörös tornyot tekintjük meg.

A várban tett kirándulás után Sárospatak egyéb nevezetességeivel ismerkedünk (vártemplom, Református Gimnázium, Református Kollégium). A Református Kollégium Könyvtártermét belülről is megcsodálhatjuk.

Folytatjuk utunkat Karcsára, a Bodrogköz egyik legősibb településére, ahol megnézzük a „Tündérek temploma”-ként is emlegetett, Árpád-kori református templomot.

Pácin következik, ahol a Bodrogköz gyöngyszemének nevezett, frissen felújított, reneszánsz stílusú Mágóchy kastélyt látogatjuk meg. A kastélytúránk során képet kapunk a korabeli arisztokrácia életéről, mindennapjairól, a település történetéről stb. Az épületegyüttest nagy területű erdős park veszi körül, mely ugyancsak figyelemreméltó.

Délután Sátoraljaújhelyen sétálunk. A várossal való ismerkedést a pálosok templomával kezdjük, majd a Kazinczy Ferenc Múzeum gyűjteményeit tekintjük meg, ezt követően autóbusszal megyünk a Zsólyomkai pincesorra. Sétálunk az igazán hangulatos pincesoron és természetesen megkóstoljuk a finom, környéken termelt szőlőkből készült borokat.

Programunk végén hazafelé indulunk, hazaérkezés a késő esti órákban.

 

A belépődíjak külön fizetendők

Rákóczi vár

felnőtt: 1.500 Ft; diák/nyugdíjas: 750 Ft; 70 fölöttieknek: ingyenes

Református Kollégium Könyvtárterem

felnőtt: 400 Ft; diák/nyugdíjas: 200 Ft; 70 fölöttieknek: 100 Ft

Tündérek temploma

adományt szívesen elfogadnak

Mágochy kastély

felnőtt: 800 Ft; diák/nyugdíjas: 400 Ft; 70 fölöttieknek: ingyenes

Kazinczy Ferenc Múzeum

felnőtt: 900 Ft; diák/nyugdíjas: 500 Ft; 70 fölöttieknek: 100 Ft/fő

A(z) kolombusztours.hu weboldalon a közvetlen linken található Adatkezelési Tájékoztatót és a lenti tájékoztatást elolvastam, megismertem és az abban foglaltakat elfogadom. Személyes adataim a valóságnak megfelelnek, és kijelentem, hogy 16. életévemet betöltött személy vagyok.

A(z) kolombusztours.hu weboldalon a közvetlen linken található Adatkezelési Tájékoztatót és a lenti tájékoztatást elolvastam, megismertem és az abban foglaltakat elfogadom. Személyes adataim a valóságnak megfelelnek, és kijelentem, hogy 16. életévét betöltött személy vagyok.

Az Ön személyes adatait az Ön megrendelésének teljesítése és ajánlataink küldése céljából és egyéb okból dolgozzuk fel. A személyes adatok feldolgozásáról, elsősorban az adatfeldolgozás további céljairól és az adatok EU-n kívülre történő átadásáról és saját jogairól, hozzájárulás visszavonásáról az Adatkezelési Tájékoztatóban találhat további információkat.