Hozzájárulok, hogy a weboldal látogatásakor a számítógépemen sütiket (cookie) helyezzen el, amelyek segítségével az oldalon tett látogatásom adatait webanalitikai céljából felhasználják.
Részletes tájékoztatás a Adatkezelési tájékoztató dokumentumban található. További információ.   Rendben, elfogadom

Bodajk-Székesfehérvár

Imádkozzunk Prohászka Ottokár és Kaszap István boldoggá avatásáért!

SZÉKESFEHÉRVÁR – BODAJK

2019. július 06. (szombat)

Részvételi díj: 8.900 Ft/fő

Keretprogram

Indulás Miskolcról 05:00 órakor, útközben csatlakozás lehetséges (M3-as autópálya mentén, Budapesten).

Bodajkra utazunk, ahol a Segítő Szűz Mária tiszteletére felszentelt templomban tiszteletünket tesszük a Szűzanya kegyképe előtt, litániát végzünk, majd ismerkedünk a kegyhely történetével. Felkeressük a templom mellett található gyógyító vizű Szent-kutat, melyhez egykor Szent István és Szent László királyunk, Szent Imre herceg és Szent Gellért püspök is elzarándokolt.

Folytatjuk utunkat Székesfehérvárra, a hajdani királyi székhelyre, Magyarország egyik legnagyobb múltú városába. Városnézésünk alkalmával felkeressük a püspöki székesegyházat és palotát. A belvárosban található az a középkori romkert, nemzeti emlékhely, melyben Árpád-kori királysírok és Szent István koronázási és királyaink temetkezési bazilikájának romjai találhatók. A közelben megtekintjük a Szent Anna-kápolnát és az Országalmát; felkereshetjük a ferences és ciszterci kolostor-templomokat.

Szentmisét tartunk a Prohászka-templomban, majd előadást hallgatunk Kaszap István és Prohászka Ottokár püspök életéről. Tiszteletünket tesszük a súlyos betegségétől sokat szenvedett novícius, és a székesfehérvári püspök sírjánál.

Késő délután utazás haza, érkezés az esti órákban.

Hozzájárulok, hogy a kolombusztours.hu személyes adataimat direkt marketing szolgáltatás nyújtása céljából az Adatkezelési Tájékoztatóban meghatározott módon, időtartamban és mértékben kezelje és a checkbox bejelölésével önként és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az általam megadott e-mail címre a kolombusztours.hu utazás témakörben direkt marketing szolgáltatást nyújtson.