Hozzájárulok, hogy a weboldal látogatásakor a számítógépemen sütiket (cookie) helyezzen el, amelyek segítségével az oldalon tett látogatásom adatait webanalitikai céljából felhasználják.
Részletes tájékoztatás a Adatkezelési tájékoztató dokumentumban található. További információ.   Rendben, elfogadom

Bécs és Pozsony

BÉCS ÉS POZSONY

HAJÓKIRÁNDULÁSSAL

2019. április 27-28. (szombat-vasárnap)

2 nap/1 éjszakai szállással (1 reggelivel): 34.000 Ft/fő

Keretprogram

1.nap Indulás Miskolcról a Búza téri OMV benzinkútról, útközben csatlakozási lehetőség: az M3-as autópálya mentén, Bp-en, M1-es mentén.

Bécsbe érkezve először a schönbrunni kastélyba látogatunk. A „Császári túra” során mintegy 22 szobát, termet járunk be, majd a kastély parkjában sétálunk. Autóbuszos városnézés keretében ismerkedünk az osztrák fővárossal, melynek során láthatjuk a város legfontosabb műemlékeit a Ring mentén. Gyalogos sétánk során felfedezzük az óváros műemlékeit: Szent István dóm, pestisoszlop, Kärntner Strasse. Megnézzük a kapucinus templomot, ami alatt a császári kripta található. Az Ágoston-rendiek temploma már a Hofburg része. Átsétálunk a vár néhány udvarán, majd Sissy rózsakertjén. Természetesen szabadidő keretében lehetőség van elfogyasztani egy igazi bécsi kávét, egy szelet Sacher-tortát vagy egyéb finomságot. A szállás elfoglalása Pozsony környékén.

2.nap Gyalogos városnézés során ismerkedünk meg Pozsonnyal, a hajdani magyar koronázóvárossal. Először a várnegyedben sétálunk, melynek központi épületében ma a Szlovák Nemzeti Múzeum található. A kertben Szent Erzsébet szobrát pillantjuk meg, a parkból varázslatos panoráma nyílik a Dunára, a városra, s láthatjuk az Új Duna-hidat is. A nemrégiben csodásan helyreállított óvárosban folytatjuk sétánkat, látni fogjuk az 1563-1830 közti királykoronázások színhelyeként szolgáló Szent Márton-dómot, a Mihály-kaput, az Óvárosházát, a főteret, s Prímáspalotát, a színház épületét, s egyéb nevezetességeket. Szabadidő után sétahajóval kirándulunk Dévény várához, a történelmi Magyarország nyugati kapujához. Hazaérkezés a késő esti órákban.

A belépődíjak külön fizetendők

Kapucinus templom: felnőtt kb. 7,5 €/fő; diák, nyugdíjas: kb. 6,5 €/fő

Várnegyed: felnőtt kb.10 €/fő; diák, nyugdíjas: kb. 8 €/fő

Sétahajó: felnőtt kb.13 €/fő; diák, nyugdíjas: kb. 11 €/fő

Kastély: kb. 13 €/fő

  • A teljeskörű betegség-, baleset- és poggyászbiztosítás díja: 900 Ft/fő, mely minimum 20 főtől érvényes.

  • Egyágyas elhelyezés esetén felár fizetendő: 9.500 Ft/fő.

Hozzájárulok, hogy a kolombusztours.hu személyes adataimat direkt marketing szolgáltatás nyújtása céljából az Adatkezelési Tájékoztatóban meghatározott módon, időtartamban és mértékben kezelje és a checkbox bejelölésével önként és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az általam megadott e-mail címre a kolombusztours.hu utazás témakörben direkt marketing szolgáltatást nyújtson.