Hozzájárulok, hogy a weboldal látogatásakor a számítógépemen sütiket (cookie) helyezzen el, amelyek segítségével az oldalon tett látogatásom adatait webanalitikai céljából felhasználják.
Részletes tájékoztatás a Adatkezelési tájékoztató dokumentumban található. További információ.   Rendben, elfogadom

Barangolás az Alacsony-Tátrában

MEGÚJULT!

BARANGOLÁS AZ ALACSONY-TÁTRÁBAN

2019. július 06. (szombat)
2019. augusztus 17. (szombat)

Részvételi díj: 9.900 Ft/fő

Keretprogram

Indulás Miskolcról 05.00 órakor a Búza téri OMV benzinkútról.

Árva felső vidékének legismertebb turistaközpontjába, az árvai víztározóhoz utazunk, ahol felejthetetlen hajókázásban lehet részünk. A víztározón található egy kis szigetecske, mely az elárasztott falvak egyikének maradványa, itt láthatjuk a Szent Kereszt templomot, mely népművészeti múzeumnak ad ottthont.

Árva várát tekintjük meg, mely a középkorban fontos szerepet játszott Magyarország északi határa és a Lengyelország felé vezető kereskedelmi út védelmében. Árva várát a Thurzók reneszánsz sasfészkeként emlegetik. A történelmi Magyarország határán, az Árva folyó melletti sziklabércen 112 méter magasságban várja a látogatókat.

A lipótszentmiklósi Szent Kereszt fatemplomot tekintjük meg, mely az egyik legnagyobb faépítmény Közép-Európában, belsejében barokk berendezés kápráztat el, a szószék egyedülálló, mely ácsolt alapon áll, mintha egy angyal támasztaná alá. A templommal harmonikus egységet alkot a különálló fatorony.

Az UNESCO Világörökség részét képező Farkasdon (Vlkolínec) sétálva olyan élményben lehet részünk, mintha egy skanzenben sétálnánk, ám ezekben a hagyományőrző épületekben mindmáig élnek. Tökéletesen megőrizte a jellegzetes hegyi falvak építészetét és kultúráját.

Programunk végén indulunk haza, érkezés az esti órákban.

A belépődíjak külön fizetendők

Hajókázás: felnőtt kb. 7 €/ fő tanuló, nyugdíjas kb. 5 €/ fő

Árva vára: felnőtt kb. 7 €/ fő tanuló, nyugdíjas kb. 3,5 €/ fő
Farkasd skanzen: felnőtt kb. 2 €/ fő tanuló, nyugdíjas kb. 1 €/ fő

Fatemplom: felnőtt kb. 3 €/ fő tanuló, nyugdíjas kb. 2 €/ fő

Csoportos utasbiztosítás: 450 Ft/fő (21 fő felett)

Hozzájárulok, hogy a kolombusztours.hu személyes adataimat direkt marketing szolgáltatás nyújtása céljából az Adatkezelési Tájékoztatóban meghatározott módon, időtartamban és mértékben kezelje és a checkbox bejelölésével önként és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az általam megadott e-mail címre a kolombusztours.hu utazás témakörben direkt marketing szolgáltatást nyújtson.