Hozzájárulok, hogy a weboldal látogatásakor a számítógépemen sütiket (cookie) helyezzen el, amelyek segítségével az oldalon tett látogatásom adatait webanalitikai céljából felhasználják.
Részletes tájékoztatás a Adatkezelési tájékoztató dokumentumban található. További információ.   Rendben, elfogadom
+36 46 344 454

Barangolás az Alacsony-Tátrában

BARANGOLÁS AZ ALACSONY-TÁTRÁBAN

 

2020-ban már nem indítjuk!

Keretprogram

Indulás Miskolcról 05:00 órakor a Búza téri OMV benzinkútról. Útközben csatlakozás lehetséges: a 3-as számú főút mentén Encs felé.

A Felvidék csodaszép tájain utazunk keresztül, s érkezünk meg Árva várához. A vár a középkorban fontos szerepet játszott Magyarország északi határa és a Lengyelország felé vezető kereskedelmi út védelmében; a Thurzók reneszánsz sasfészkeként is emlegetik. A vár a történelmi Magyarország határán, az Árva folyó melletti sziklabércen 112 méter magasságban várja a látogatókat érdekes, gazdag kiállítótermekkel.

Árva felső vidékének legismertebb turistaközpontjába, az árvai víztározóhoz utazunk, ahol felejthetetlen hajókázásban lehet részünk. A víztározón található egy kis szigetecske, mely az elárasztott falvak egyikének maradványa, itt láthatjuk a Szent Kereszt templomot, mely népművészeti múzeumnak ad otthont.

Az UNESCO Világörökség részét képező Farkasdon (Vlkolínec) sétálva olyan élményben lehet részünk, mintha egy skanzenben sétálnánk, ám ezekben a hagyományőrző épületekben mindmáig élnek. Tökéletesen megőrizte a jellegzetes hegyi falvak építészetét és kultúráját.

Programunk végén indulunk haza, érkezés az esti órákban.

A belépődíjak külön fizetendők

Hajókázás: felnőtt kb. 7 €/fő; tanuló, nyugdíjas kb. 5 €/fő

Árva vára: felnőtt kb. 7 €/fő; tanuló, nyugdíjas kb. 4 €/fő 

Farkasd skanzen: felnőtt kb. 2 €/fő; tanuló, nyugdíjas kb. 1 €/fő

Csoportos utasbiztosítás: 460 Ft/fő (21 fő felett)

A(z) kolombusztours.hu weboldalon a közvetlen linken található Adatkezelési Tájékoztatót és a lenti tájékoztatást elolvastam, megismertem és az abban foglaltakat elfogadom. Személyes adataim a valóságnak megfelelnek, és kijelentem, hogy 16. életévemet betöltött személy vagyok.

A(z) kolombusztours.hu weboldalon a közvetlen linken található Adatkezelési Tájékoztatót és a lenti tájékoztatást elolvastam, megismertem és az abban foglaltakat elfogadom. Személyes adataim a valóságnak megfelelnek, és kijelentem, hogy 16. életévét betöltött személy vagyok.

Az Ön személyes adatait az Ön megrendelésének teljesítése és ajánlataink küldése céljából és egyéb okból dolgozzuk fel. A személyes adatok feldolgozásáról, elsősorban az adatfeldolgozás további céljairól és az adatok EU-n kívülre történő átadásáról és saját jogairól, hozzájárulás visszavonásáról az Adatkezelési Tájékoztatóban találhat további információkat.