Hozzájárulok, hogy a weboldal látogatásakor a számítógépemen sütiket (cookie) helyezzen el, amelyek segítségével az oldalon tett látogatásom adatait webanalitikai céljából felhasználják.
Részletes tájékoztatás a Adatkezelési tájékoztató dokumentumban található. További információ.   Rendben, elfogadom

Balatoni körút

BALATONI KÖRÚT

 

2019. június 28 - 30. (péntek-vasárnap)

3 nap/2 éjszakai szállással (2 reggeli): 55.000 Ft/fő

 

Keretprogram

 

1.nap Indulás Miskolcról 05.00 órakor, útközben csatlakozás lehetséges: M3-as autópálya mentén, Bp-en, M7-es mentén. Keszthelyen a belvárosi sétánk után hazánk egyik gyönyörű barokk kastélyát, a Festetics-kastélyt tekintjük meg, majd a különleges szépségű kastélyparkban is sétálunk. Sümegen megtekintjük az ország egyik legszebb középkori erődjét és annak vártörténeti kiállítását. Az építmény három egységből, a külső- a belső- és a fellegvárból áll. Strandolási lehetőség és szállás Balatonmáriafürdőn.

2.nap Tapolcán a Fő téren és a Malom tó partján sétálunk. Itt erednek azok a források, melyekről a város szláv eredetű nevét (Meleg víz) kapta. A település utcái alatt több kilométer hosszú barlangrendszer rejtőzik, ennek egy része a tavas barlang, ahová mi is ellátogatunk. A barlangrendszernek egy része szárazföldön, másik része vízen járható be, hangulatos csónakokkal. Borkóstolás a badacsonyi borvidéken. Strandolási lehetőség és szállás Alsóörsön.

3.nap Balatonfüreden több neves művész nyaralója is áll, többek között Blaha Lujzáé és Jókai Móré. Látogatást teszünk a Jókai villaként ismert Jókai Mór Emlékházban, ahol az író Aranyember című regénye is keletkezett. A visszhang és a levendula városába, Tihanyba érkezünk. Felkeressük a Visszhang-dombot, a Magyar királyok panoptikumát, majd az I. András által, 1055-ben alapított Tihanyi Bencés Apátságot. Az apátság alapítólevele a legrégebbi magyar oklevél. Az apátság altemploma I. András temetkezési helye, felette pedig egy 18. századi barokk templom áll. Áthajózunk Siófokra. A belvárosi városnézés után hazaindulás. Érkezés a késő esti órákban.

A belépődíjak külön fizetendők

- Tapolcai tavasbarlang: felnőtt kb. 2.200 Ft/fő, diák, nyugdíjas kb. 1.900 Ft/fő

- Sümegi vár: felnőtt: kb. 1.700 Ft/fő, diák, nyugdíjas kb. 900 Ft/fő.

- Festetics-kastély minden kiállítása tárlatvezetéssel: felnőtt: kb. 4.000 Ft/fő, diák, nyugdíjas (6-26, 62-): kb. 2.100 Ft /fő

- Jókai emlékház: felnőtt kb. 1.900 Ft/fő, diák, nyugdíjas kb. 1.000 Ft/fő

- Tihanyi Bencés Apátság: felnőtt kb. 1.300Ft /fő, diák, nyugdíjas kb. 800 Ft/fő

- Egyágyas elhelyezés esetén felár fizetendő: 19.000 Ft/fő.

Hozzájárulok, hogy a kolombusztours.hu személyes adataimat direkt marketing szolgáltatás nyújtása céljából az Adatkezelési Tájékoztatóban meghatározott módon, időtartamban és mértékben kezelje és a checkbox bejelölésével önként és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az általam megadott e-mail címre a kolombusztours.hu utazás témakörben direkt marketing szolgáltatást nyújtson.