Hozzájárulok, hogy a weboldal látogatásakor a számítógépemen sütiket (cookie) helyezzen el, amelyek segítségével az oldalon tett látogatásom adatait webanalitikai céljából felhasználják.
Részletes tájékoztatás a Adatkezelési tájékoztató dokumentumban található. További információ.   Rendben, elfogadom
+36 46 344 454

Körmöcbánya - Bajmóc - Zólyom

KÖRMÖCBÁNYA - BAJMÓC – ZÓLYOM

2020-ban már nem indítjuk!

Keretprogram

Indulás Miskolcról 05:00 órakor a Búza téri OMV benzinkútról. Útközben csatlakozás lehetséges: a 26-os számú főút mentén Kazincbarcika felé.

Először a Felvidék egyik legrégibb és legszebb vára szerepel programunkban. A bajmóci vár felújítása után újra régi fényében, szépségében pompázik. Gazdag gyűjteménnyel rendelkező múzeuma teljes képet ad a várról, mely számos filmforgatás színhelye volt. A kastélyparkban kellemes sétát tehetünk, és láthatjuk azt a több mint 700 éves hársfát, mely alatt Mátyás király ünnepi lakomákat rendezett.

Körmöcbánya az egykor Magyar Királyság egyik legjelentősebb, aranybányászatáról nevezetes bányavárosa és pénzverőhelye. 1335-től már itt verték a híres aranyforintot, mely körmöci dukátként is ismert volt. A városban barangolva megtekintjük a kettős védőfallal övezett Szent Katalin plébániatemplomot, majd a híres búcsújáróhelyet, a ferences templomban található Loretói kápolna Mária képét. Ugyancsak 13. századi a Szent András körtemplom, mely a vár egyik régi körbástyájában van. A városi múzeum a helyi bányászat és a pénzverés történetéből ad gazdag ismertetést.

A Garam folyó partján épült Zólyom városába látogatunk, mely a trianoni békeszerződésig Zólyom vármegye székhelye volt. A sziklaszirten álló gótikus stílusú várban született Balassi Bálint. Olasz várkastélyok mintájára épült a vár, ahonnan fantasztikus panoráma nyílik a városra és a környékre.

Hazaérkezés az esti órákban.

A belépődíjak külön fizetendők

- Bajmóci vár: felnőtt kb. 8 €/ fő 65 év felettiek kb. 7 €/ fő

tanuló (15-18) kb. 5€/ fő fotójegy: kb. 2 €/ fő

- Körmöcbányai vár: felnőtt kb. 3 €/ fő tanuló, nyugdíjas kb. 1,5 €/ fő

- Körmöcbánya múzeum: felnőtt kb. 3 €/ fő tanuló, nyugdíjas kb. 1,5 €/ fő
- Zólyomi vár: felnőtt kb. 4 €/ fő tanuló, nyugdíjas kb. 1,5 €/ fő 

Csoportos utasbiztosítás: 460 Ft/fő (21 fő felett)

A(z) kolombusztours.hu weboldalon a közvetlen linken található Adatkezelési Tájékoztatót és a lenti tájékoztatást elolvastam, megismertem és az abban foglaltakat elfogadom. Személyes adataim a valóságnak megfelelnek, és kijelentem, hogy 16. életévemet betöltött személy vagyok.

A(z) kolombusztours.hu weboldalon a közvetlen linken található Adatkezelési Tájékoztatót és a lenti tájékoztatást elolvastam, megismertem és az abban foglaltakat elfogadom. Személyes adataim a valóságnak megfelelnek, és kijelentem, hogy 16. életévét betöltött személy vagyok.

Az Ön személyes adatait az Ön megrendelésének teljesítése és ajánlataink küldése céljából és egyéb okból dolgozzuk fel. A személyes adatok feldolgozásáról, elsősorban az adatfeldolgozás további céljairól és az adatok EU-n kívülre történő átadásáról és saját jogairól, hozzájárulás visszavonásáról az Adatkezelési Tájékoztatóban találhat további információkat.