Hozzájárulok, hogy a weboldal látogatásakor a számítógépemen sütiket (cookie) helyezzen el, amelyek segítségével az oldalon tett látogatásom adatait webanalitikai céljából felhasználják.
Részletes tájékoztatás a Adatkezelési tájékoztató dokumentumban található. További információ.   Rendben, elfogadom

Az 1956-os forradalom nyomában

AZ 1956-OS FORRADALOM NYOMÁBAN

2019. október 23. (szerda)

Részvételi díj: 7.500 Ft/fő

Keretprogram


Indulás Miskolcról 05.00 órakor a Búza téri OMV benzinkútról Budapestre, ahol rengeteg a látnivaló, rengeteg a program, nehéz eltalálni, melyik lehet a legszebb.

Délelőtti gyalogos városismertetőnk során az 1956-os forradalom helyszíneit ismerhetjük meg, ahol a forradalom legkiemelkedőbb eseményei zajlottak. Ez a forradalom és szabadságharc a 20. századi magyar történelem egyik legmeghatározóbb eseménye volt. A budapesti diákoknak az egyetemekről kiinduló békés tüntetésével kezdődött 1956. október 23-án, és a fegyveres felkelők ellenállásának felmorzsolásával fejeződött be Csepelen november 11-én.

A Műegyetemtől a Szabadság híd, Corvin köz, Kiskörút, Kálvin tér, Nemzeti Múzeum és Magyar Rádió épületei mellett haladva elevenül meg számunkra a történelem.

Dél körül szabadprogram, melynek keretében lehetőség nyílik valamely kisebb, nagyobb étteremben, falatozóban megkóstolni a helyi ízeket.

Sétánk után buszos városnézés keretében ismerjük meg a főbb nevezetességeket, majd Budapest egyik legszebb pontjához, az UNESCO világörökség részét képező Citadellához tart utunk. AZ 1848-1849-es szabadságharc leverése után megfélelmlítő erődként emelték a Habsburgok. Innen gyönyörű látvány tárul elénk a Budai Várral, Parlamenttel, a dunai hidakkal, a csodás hegyekkel, a pesti házakkal és utcácskákkal. A Citadella tetejéről a Szabadság-szobor tekint le ránk védelmezően.

Programunk végén élményekkel gazdagodva hazaindulunk, érkezés az esti órákban.

Hozzájárulok, hogy a kolombusztours.hu személyes adataimat direkt marketing szolgáltatás nyújtása céljából az Adatkezelési Tájékoztatóban meghatározott módon, időtartamban és mértékben kezelje és a checkbox bejelölésével önként és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az általam megadott e-mail címre a kolombusztours.hu utazás témakörben direkt marketing szolgáltatást nyújtson.