Hozzájárulok, hogy a weboldal látogatásakor a számítógépemen sütiket (cookie) helyezzen el, amelyek segítségével az oldalon tett látogatásom adatait webanalitikai céljából felhasználják.
Részletes tájékoztatás a Adatkezelési tájékoztató dokumentumban található. További információ.   Rendben, elfogadom

Ausztriai zarándoklat

ZARÁNDOKLAT AUSZTRIÁBA

Pozsonyi kitérővel – sétahajózással

4 nap/3 éjszakai szállással (3 reggeli, 3 vacsora): 89.000 Ft/fő vagy 270 €/fő

2019. május 27 – 30.

A zarándoklat lelkivezetője Ferencz Károly szendrői plébános.

Keretprogram

1.nap Indulás a kora hajnali órákban Szendrőből. Csatlakozási lehetőségek: Edelényben, Miskolcon, M3-as autópálya mentén, Bp-en, M1-es autópálya mentén. Lilienfeldben a ciszterci rend apátsági templomába látogatunk, majd pihenőt tartunk Annabergben. A barokk stílusú kis Szent Anna templom a környék egyik gyöngyszeme. A kilátópontról varázslatos panoráma nyílik a környékre. Délután Máriacellben megtekintjük a bazilikát, tiszteletünket tesszük a kegyszobor előtt, végigjárjuk a keresztutat, szentmisén veszünk részt. Megnézzük a Mozgó Betlehemet, majd szabad program. Szállásfoglalás, vacsora.

2.nap A Hinterbrühlben található “Seegrotte”-ba, (Tavasbarlangba) kirándulunk, ahol séta keretében, majd csónakról fedezhetjük fel a világ egyik csodálatos, természet alkotta remekét. A barlang a II. világháború idején repülőgépgyárként működött. Mayerlingben Rudolf főherceg és Mária kisasszony tragikus halálának helyszínén időzünk. A hajdani vadászkastély helyén ma kápolna áll. Délután Baden bei Wien-ben sétálunk, a Bécsi erdők és a szőlőskertek között található romantikus kisvárosban. Programunk végeztével utazunk a szállásunkra, vacsora.

3.nap Bécsben először a schönbrunni kastélyba látogatunk. A „Császári túra” során mintegy 22 szobát, termet járunk be, majd sétálunk a hangulatos kastélyparkban. Ezt követően buszos városnézés keretében ismerkedünk a várossal, majd gyalogosan fedezzük fel a császárváros értékeit: Szent István-dóm, Kartner Strasse, kapucinus templom (szentmise), ágostonrendiek temploma, Hofburg – Vár (kívülről), Rózsakert, Parlament. Szállásfoglalás, vacsora Pozsonyban vagy környékén.

4.nap Délelőtti úticélunk Máriavölgy, mely az egyik legismertebb, legősibb Mária-kegyhelyünk. Megtekintjük a templomot, és láthatjuk a csodálatos, ősi kegyszobrot. Lehetőség szerint szentmisén veszünk részt. Dévénybe utazunk, ahol megtekintjük a hatalmas sziklaszirtre épült Dévény-várát kívülről. A Duna partján hajóra szállunk, s közel egyórás, kellemes sétahajózás után kötünk ki Pozsony városában. Pozsony, a hajdani magyar koronázóváros következik. A városban barangolva mindenfelé magyar emlékkel találkozunk. Szent Márton-dóm, mely 1563–1830 között királykoronázások színhelye volt, majd a Mihály-kapu (középkori erődfal maradványa) óvárosháza, főtér, színház, Prímáspalota. Sétálunk a várnegyedben, a kertben Szent Erzsébet szobrát pillantjuk meg, a parkból varázslatos panoráma nyílik a Dunára, a városra, s láthatjuk az Új Duna-hidat is. Programunk végén indulunk haza, érkezés a késő esti órákban.

 

  • A belépődíjak külön fizetendők: kb. 55 €/fő.

  • Az elhelyezés *** szállodákban, 2/3 ágyas, zuhanyzós, WC-s szobákban történik.

  • Egyágyas elhelyezés esetén felár fizetendő: 19.000 Ft/fő.

  • A teljeskörű betegség-, baleset- és poggyászbiztosítás díja: 1.800 Ft/fő, mely minimum 20 főtől érvényes.

Hozzájárulok, hogy a kolombusztours.hu személyes adataimat direkt marketing szolgáltatás nyújtása céljából az Adatkezelési Tájékoztatóban meghatározott módon, időtartamban és mértékben kezelje és a checkbox bejelölésével önként és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az általam megadott e-mail címre a kolombusztours.hu utazás témakörben direkt marketing szolgáltatást nyújtson.