Hozzájárulok, hogy a weboldal látogatásakor a számítógépemen sütiket (cookie) helyezzen el, amelyek segítségével az oldalon tett látogatásom adatait webanalitikai céljából felhasználják.
Részletes tájékoztatás a Adatkezelési tájékoztató dokumentumban található. További információ.   Rendben, elfogadom

Assisi Szent Ferenc nyomában ÚJ!

ZARÁNDOKLAT ASSISI SZENT FERENC NYOMÁBAN

6 nap/5 éjszakai szállással (5 reggeli, 3 vacsora): 134.000 Ft/fő vagy 400 €/fő

2019. július 08 - 13.

Keretprogram

1.nap Indulás a hajnali órákban Miskolcról. Csatlakozási lehetőségek: M3-as autópálya mentén, Bp-en, M7-es mentén, Nagykanizsán. Szlovénián, majd Észak-Olaszországon keresztül utazunk Bolognáig. Séta keretében ismerkedünk a várossal, melynek különleges vörös tégla árkádsora, patinás épületei hangulatossá teszik a várost. Főtér, Szent Petronius bazilika, Ferde tornyok, majd Szent Domonkos sírjánál imádkozunk. Szállásfoglalás a város környékén.

2.nap Cortonában Cortonai Szent Margit, ferences harmadrendi nővér sírja előtt imádkozunk, szentmisén veszünk részt. Rövid pihenőt tartunk a régió legnagyobb tavánál, a Trasimeno-tónál, ahol Hannibal is járt. Délután Umbria fővárosában, Perugiaban időzünk. Az egymás melletti dombokra épült középkori városka egyedülálló. Megtekintjük fő látnivalóit: Szent Lőrinc katedrális, városháza stb. 3 éjszaka szállás Santa Maria d. Angeliben. Vacsora.

3.nap Santa Maria d. Angeliben megtekintjük az Angyalos Boldogasszony bazilikát, benne a ferences rend bölcsőjét, a Porcinkula kápolnát. Végigjárjuk a múzeumot, s láthatjuk a Tranzitus kápolnát. Szentmisén veszünk részt. Rivotorto szentélyébe látogatunk. A bazilikában láthatjuk a kis pajtát, ahol Ferenc társaival meghúzta magát. Később követőivel ide vonult vissza.  Spoleto következik, ahol Ferencnek álomlátása volt, s ez döntő felismerés volt számára. Sétánk során láthatjuk többek között a hatalmas vízvezetéket, a gyönyörű katedrálist, a hatalmas erődöt. Rieti völgyébe indulunk, ahová Ferenc gyakran félrevonult imádkozni.Greccio-ban mintegy fél évet töltött  elvonultságban, s innen indult el az élő betlehemezés története. Visszatérünk a szállásunkra, vacsora.

4.nap A napunkat Assisiben töltjük. Ellátogatunk a Szent Ferenc- és Szent Klára-bazilikákba, tiszteletünket fejezzük ki a szentek sírja előtt. Megnézzük a szülöi házat, s a föléje épült templomot, az oratóriumot, ahol született.Séta, majd szabadidő. Délután a San Damiano kolostorba látogatunk. Ferenc megtérése elején sokat imádkozott ezen a helyen, s itt szólt hozzá a Megfeszített. Ez volt a klarissza apácák első kolostora, ahol Klára is élt haláláig. Este vacsora.

5.nap A farkascsoda helyszínére, Gubbioba megyünk. A legenda szerint amikor Gubbio városát farkas támadta, Szent Ferenc megszólította az állatot, s csodás körülmények között rávette, hogy ne támadjon meg ezentúl se embert, se állatot. Alvernában, ahol Ferenc megkapta a szent sebeket, kis kápolnát építettek, imádkozunk e helyen, majd keresztutat végzünk. Riminibe utazunk, és délután szabad program, pihenés, fürdési, vásárlási lehetőség Közép-Adria közkedvelt üdülővárosában. Finom homokos tengerpartja rendkívül kellemes, a sétálóutcán különféle üzletek csalogatják a turistákat. Vacsorázni pedig beülhetünk egy kellemes étterembe vagy pizzériába.

6.nap Búcsút intünk Olaszországnak, s elindulunk hazafelé. Trojanéban megkóstolhatjuk a méltán híres, nagyméretű, finom fánkot. Érkezés az éjszakai órákban.

  • A teljeskörű betegség-, baleset- és poggyászbiztosítás díja: 2.700 Ft/fő, mely minimum 20 főtől érvényes.
  • Belépődíjak: kb. 10 €/fő.
  • Azelhelyezés *** szállodákban, 2/3 ágyas, zuhanyzós, WC-s szobákban történik.
  • Egyágyas elhelyezés esetén felár fizetendő: 35.000 Ft/fő

Hozzájárulok, hogy a kolombusztours.hu személyes adataimat direkt marketing szolgáltatás nyújtása céljából az Adatkezelési Tájékoztatóban meghatározott módon, időtartamban és mértékben kezelje és a checkbox bejelölésével önként és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az általam megadott e-mail címre a kolombusztours.hu utazás témakörben direkt marketing szolgáltatást nyújtson.