Hozzájárulok, hogy a weboldal látogatásakor a számítógépemen sütiket (cookie) helyezzen el, amelyek segítségével az oldalon tett látogatásom adatait webanalitikai céljából felhasználják.
Részletes tájékoztatás a Adatkezelési tájékoztató dokumentumban található. További információ.   Rendben, elfogadom
+36 46 344 454

Zarándoklat az Alpok mentén

"Az isteni Eucharisztia nélkül nem volna vigasztalás a földön." - Vianney Szent János

160 éve hunyt el az ars-i szent.

ZARÁNDOKLAT AZ ALPOK MENTÉN

Szentek, csodaszép tavak, lenyűgöző hegyek, hangulatos városok

6 nap/5 éjszakai szállással (5 reggeli, 4 vacsora): 159.000 Ft/fő vagy 480 €/fő

2019. július 15 - 20.

A zarándoklat lelkivezetője Veress Zoltán homrogdi plébános.

Keretprogram

1.nap Indulás a hajnali órákban Miskolcról. Csatlakozási lehetőségek: az M3-as autópálya mentén, Bp-en, M7-es autópálya mentén, Nagykanizsán. Szlovénián, majd Észak-Olaszországon keresztül utazunk Milánóba. Városnézés Lombardia fővárosában: megtekintjük a páratlan szépségű dómot, melyen közel 600 évig dolgoztak a kitűnő mesterek, láthatjuk a világhírű Scala épületét, és a Sforzesco palotát. Átsétálunk a 195 m hosszú, 4 emeletes üvegpalota, a Galéria hangulatos árkádja alatt. Imádkozunk Borromei Szent Károly, a város szent életű érsekének sírja előtt. Szállás Torinó környékén.

2.nap Torinóban a bazilikában Don Bosco és Savio Szent Domonkos sírja előtt imádkozunk. A zajos iparvárosban csendes, áhítatos békesziget a Segítő Szűzanya szentélye. Don Bosco a szalézi rend megalapítója volt, Domonkos a ministránsok egyik védőszentje. Szentmise. Olaszországból Franciaországba gyönyörű, alpesi, hegyi, szerpentines utakon haladva utazunk, és este érkezünk meg a francia Alpok 1700 méteres magasságában található kegyhelyre, La Salette-be. A szállás elfoglalása, vacsora.

3.nap La Salette-ben 1846. szeptember 19-én jelent meg a Szűzanya két gyermeknek, a völgyben életnagyságú szobrok ábrázolják a jelenést. Szentmise, majd keresztút. Délután érkezünk Ars-ba, Vianney Szent János városába. Egyszerű, szent élete, alázatossága, lelkipásztori tevékenysége a szentek közé emelte „Az ars-i plébános”-t. Tiszteletünket fejezzük ki a szent sírjánál (szívét külön ereklyetartóban őrzik), megtekintjük a bazilikát, a volt plébánia épületét. Szállás, vacsora.

4.nap Lyonba látogatunk, mely nagy múlttal bíró, eleven, lüktető világváros. A Szent János székesegyház után a város fölé emelkedő dombra felvonóval jutunk fel, ahol a Miasszonyunk bazilikát tekintjük meg. Gyönyörű a kilátás innen a városra, s a Rhone völgyére. Délután Annecy városában időzünk. A Francia Alpok legbájosabbnak tartott városa elbűvöl bennünket: alpesi tó, középkori házak, erődítmények és rengeteg virág és virág mindenfelé. Szállásfoglalás, vacsora.

5.nap Annecyben Szalézi Szent Ferenc és Chantal Szent Franciska sírjánál imádkozunk. Francia földről a 11,60 km hosszúságú Mont Blanc alagúton kelünk át Olaszországba. Bergamo következik programunkban. Az Alpok lábainál elterülő város ősi része hegyre épült, s megőrizte középkori jellegét. Lanovkával megyünk fel a Felső-Óvárosba. Lenyűgöző szépségű a Mária templom, főtere az épületekkel pedig egyedülálló. A csodálatos Garda-tóig utazunk, ahol elfoglaljuk a szállásunkat. Vacsora.

6.nap Sirmionéban sétálunk. A város egy keskeny, a tóba benyúló félsziget csücskében található. A hangulatos sikátorok, a gyönyörű virágok, a városka középkori jellege, s a tó látványa feledhetetlen élményt nyújt! Hazaérkezés az éjszakai órákban.

 

  • Belépődíjak külön fizetendők: kb. 20 €/fő.

  • Az elhelyezés *** szállodákban, 2/3 ágyas, zuhanyzós, WC-s szobákban történik.

  • Egyágyas elhelyezés esetén felár fizetendő: 38.000 Ft/fő.

  • A teljeskörű betegség-, baleset- és poggyászbiztosítás díja: 2.700 Ft/fő, mely minimum 20 főtől érvényes.

A(z) kolombusztours.hu weboldalon a közvetlen linken található Adatkezelési Tájékoztatót és a lenti tájékoztatást elolvastam, megismertem és az abban foglaltakat elfogadom. Személyes adataim a valóságnak megfelelnek, és kijelentem, hogy 16. életévét betöltött személy vagyok.

Az Ön személyes adatait az Ön megrendelésének teljesítése és ajánlataink küldése céljából és egyéb okból dolgozzuk fel. A személyes adatok feldolgozásáról, elsősorban az adatfeldolgozás további céljairól és az adatok EU-n kívülre történő átadásáról és saját jogairól, hozzájárulás visszavonásáról az Adatkezelési Tájékoztatóban találhat további információkat.