Hozzájárulok, hogy a weboldal látogatásakor a számítógépemen sütiket (cookie) helyezzen el, amelyek segítségével az oldalon tett látogatásom adatait webanalitikai céljából felhasználják.
Részletes tájékoztatás a Adatkezelési tájékoztató dokumentumban található. További információ.   Rendben, elfogadom

Aradon, a történelem nyomában

ARADON, A TÖRTÉNELEM NYOMÁBAN

2019. október 05. (szombat)

Részvételi díj: 8.900 Ft/fő

 

Keretprogram

Indulás Miskolcról 05.00 órakor a Búza téri OMV benzinkútról. Első megállóhelyünk Nagyszalonta, ahol Arany János emlékházát tekintjük meg. Itt született a költő 1817. március 02-án.

Arad vármegye székhelyére érkezve máris a város értékeinek felfedezésére indulunk. A Szabadság szobornál, mely Zala György monumentális alkotása emlékezünk az 1848-as szabadságharc elesettjeire. Folytatva belvárosi sétánkat a Kultúrpalota épületét láthatjuk, melyben ma különböző múzeumok találhatók, majd a Városháza eklektikus épülete kápráztat el minket szépségével. A minorita templom, színház, majd a főtéren patinás, ódon paloták, épületek mellett barangolunk. Sétálunk a Maros folyó partján.

Az ún. Vesztőhelyen találjuk az aradi vértanúk emlékművét, ahol elhelyezzük a megemlékezés koszorúját. Programunk végén indulunk hazafelé, érkezés az éjszakai órákban.

A belépődíjak külön fizetendők

Arany János Emlékház: felnőtt kb. 7 RON/fő; tanuló, nyugdíjas kb. 4 RON/fő

Csoportos utasbiztosítás: 450 Ft/fő (21 fő felett)

 

Hozzájárulok, hogy a kolombusztours.hu személyes adataimat direkt marketing szolgáltatás nyújtása céljából az Adatkezelési Tájékoztatóban meghatározott módon, időtartamban és mértékben kezelje és a checkbox bejelölésével önként és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az általam megadott e-mail címre a kolombusztours.hu utazás témakörben direkt marketing szolgáltatást nyújtson.