Hozzájárulok, hogy a weboldal látogatásakor a számítógépemen sütiket (cookie) helyezzen el, amelyek segítségével az oldalon tett látogatásom adatait webanalitikai céljából felhasználják.
Részletes tájékoztatás a Adatkezelési tájékoztató dokumentumban található. További információ.   Rendben, elfogadom

Arad - Máriaradna

ARAD – Magyar emlékek nyomában

MÁRIARADNA – A Maros mente legnagyobb kegyhelye

2019. június 14. (szombat)

Részvételi díj: 10.900 Ft/fő

Keretprogram

Indulás Miskolcról 05:00 órakor, útközben csatlakozás lehetséges (M3-as mentén, Budapesten, M5-ös mentén).

Az ősi magyar Mária-kegyhely, Máriaradna szerepel programunkban elsőként, ahol a kegykép előtt imádkozunk, szentmisén veszünk részt. A kegyhely épületeit a közelmúltban restaurálták, most régi fényében pompázik. Megismerkedünk a hely történetével, majd szabadidő.

Arad vármegye székhelyére érkezve máris a város értékeinek felfedezésére indulunk. Arad gazdag történelmi múlttal bíró, közel 200 ezer fős nagyváros. A Szabadság szobornál, mely Zala György monumentális alkotása emlékezünk az 1848-as szabadságharc elesettjeire.

Folytatva belvárosi sétánkat a Kultúrpalota épületét láthatjuk, melyben ma különböző múzeumok találhatók, majd a Városháza eklektikus épülete kápráztat el minket szépségével. A minorita templom, majd színház, a főtéren pedig patinás, ódon paloták, épületek mellett barangolunk. Sétálunk a Maros folyó partján. Szabadidő a belvárosban.

Az ún. Vesztőhelyen találjuk az aradi vértanúk emlékművét, ahol elhelyezzük a megemlékezés koszorúját.

Programunk végén indulunk hazafelé, érkezés az esti órákban.

 

- A teljeskörű betegség-, baleset- és poggyászbiztosítás díja: 450 Ft/fő.

Hozzájárulok, hogy a kolombusztours.hu személyes adataimat direkt marketing szolgáltatás nyújtása céljából az Adatkezelési Tájékoztatóban meghatározott módon, időtartamban és mértékben kezelje és a checkbox bejelölésével önként és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az általam megadott e-mail címre a kolombusztours.hu utazás témakörben direkt marketing szolgáltatást nyújtson.