Hozzájárulok, hogy a weboldal látogatásakor a számítógépemen sütiket (cookie) helyezzen el, amelyek segítségével az oldalon tett látogatásom adatait webanalitikai céljából felhasználják.
Részletes tájékoztatás a Adatkezelési tájékoztató dokumentumban található. További információ.   Rendben, elfogadom

András nap Tiszadobon és Tiszaújvárosban

ANDRÁS NAP TISZADOBON ÉS TISZAÚJVÁROSBAN

2019. évi ajánlatunk szervezés alatt!

Keretprogram

Tiszadobraérkezve felkeressük a nemrégiben felújított, a Loire-menti kastélyok mintájára épült Andrássy kastélyt és a labirintusról híres angolkertjét. A kastély 2007-ig gyermekotthonként üzemelt, a felújításoknak köszönhetően azonban ma már a régi fényében pompázik. A 19. század végi épület 2016. decemberében nyílt meg újra a látogatók előtt. Érdekessége, hogy a 4 évszaknak megfelelően 4 bejárata, a 12 hónapnak megfelelően 12 tornya, az 52 héttel egyezően 52 szobája van, ablakszemeinek száma pedig az év napjainak számával azonos.

A kastélylátogatás után a községben sétálunk, megtekintjük a református templomot, a falumúzeumot és a település "ferde tornyát", az egykor magtárként funkcionáló Tubust.

A Holt-Tisza partjánál fotószünetet tartunk. A Tisza tiszadobi szakasza azért is jelentős, mivel Gróf Széchenyi István 1846-ban a községben kezdte meg a Tisza szabályozását.

A napot egy hangulatos zenével összekötött András napi disznótoros zárja, melyetatiszaújvárosi Sziget csárdában fogyasztunk el.A menütepertő lilahagymával, orjaleves gazdagon, disznótoros és desszert.

Hazaérkezés az esti órákban.

 

A kastélybelépő és a menü ára külön fizetendő:

- Andrássy kastély: csoportos: kb. 800Ft/ fő

- András napi disznótoros menü: kb. 5000Ft/ fő

Hozzájárulok, hogy a kolombusztours.hu személyes adataimat direkt marketing szolgáltatás nyújtása céljából az Adatkezelési Tájékoztatóban meghatározott módon, időtartamban és mértékben kezelje és a checkbox bejelölésével önként és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az általam megadott e-mail címre a kolombusztours.hu utazás témakörben direkt marketing szolgáltatást nyújtson.