Hozzájárulok, hogy a weboldal látogatásakor a számítógépemen sütiket (cookie) helyezzen el, amelyek segítségével az oldalon tett látogatásom adatait webanalitikai céljából felhasználják.
Részletes tájékoztatás a Adatkezelési tájékoztató dokumentumban található. További információ.   Rendben, elfogadom

Andocs - Kaposvár - Kaposfüred

ANDOCS

Mária, az Angyalok Királynőjének búcsújáróhelye

Mária efezusi házának másolata KAPOSFÜREDEN

Séta Kaposvárott

2019. augusztus 17. (szombat)

Részvételi díj: 10.900 Ft/fő

Keretprogram

Indulás Miskolcról 05:30 órakor, útközben csatlakozás lehetséges (M3-as autópálya mentén, Budapesten).

A Somogy megyében található andocsi kegyhely az 1600-as években vált kedvelt és híres búcsújáróhellyé, a barokk templom védőszentje a mennybe felvett Istenanya. A legenda szerint a szentélyt, a Mária-szoborral együtt Kalocsáról hozták el az angyalok. A kegyszobor egy 160 cm magas szépen faragott, festett szobor. Főbúcsúja augusztus 15-én, Nagyboldogasszony ünnepén van. Szentmise után megtekintjük a Mária múzeumot, melyben többek között az öltöztetős Mária szobrocska közel 260 ruháját csodálhatjuk meg.

Átutazunk Kaposfüredre, ahol Mária efezusi házának másolatát láthatjuk. Az eredeti Törökországban található. II. János Pál pápa 1996-os magyarországi látogatásakor megáldotta a ház alapkövét. Mária házában litániát végzünk, majd Kaposvár következik programunkban.

Kaposvár nevezetességeivel séta keretében ismerkedünk. Ellátogatunk a Nagyboldogasszony székesegyházba, a Kaposvári Egyházmegye katedrálisába. Láthatjuk a püspöki palota, a városháza épületét stb. A belvárost a tereken, utcákon található kutak, csobogók, szobrok még hangulatosabbá varázsolják. Szabadidő a Kossuth téren, melyet 2017-ben Európa legszebb terévé választottak. Programunk után indulunk hazafelé.

Hazaérkezés a késő esti órákban.

 

 

 

 

 

Hozzájárulok, hogy a kolombusztours.hu személyes adataimat direkt marketing szolgáltatás nyújtása céljából az Adatkezelési Tájékoztatóban meghatározott módon, időtartamban és mértékben kezelje és a checkbox bejelölésével önként és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az általam megadott e-mail címre a kolombusztours.hu utazás témakörben direkt marketing szolgáltatást nyújtson.