Hozzájárulok, hogy a weboldal látogatásakor a számítógépemen sütiket (cookie) helyezzen el, amelyek segítségével az oldalon tett látogatásom adatait webanalitikai céljából felhasználják.
Részletes tájékoztatás a Adatkezelési tájékoztató dokumentumban található. További információ.   Rendben, elfogadom

Albánia titokzatos tájai ÚJ!

A TITOKZATOS BALKÁN

ALBÁNIA, MONTENEGRÓ, MACEDÓNIA

10 nap/9 éjszakai szállással (9 reggeli, 9 vacsora)

2019. augusztus 17 - 26.

Keretprogram

1.nap Indulás a hajnali órákban Miskolcról. Útközben csatlakozás lehetséges: M3-as autópálya mentén, Bp-en, M5-ös mentén. Határátlépés Röszkénél. Utazás Macedóniáig, 2 éjszakai szállás Szkopje környékén.

2.nap A macedón fővárossal, Szkopjéval ismerkedünk. Először a Kalkuttai Szent Teréz anya Emlékházhoz látogatunk, ahol 1910–1928 között élt szüleivel. Megtekintjük a múzeumot. Elsétálunk a Bazárhoz, ami a 13. század óta a város kereskedelmi központja volt. Ma több mecset, minaret, karavánszeráj, múzeum, ékszer- és ajándékbolt található itt. Megtekintjük a Sveti Spas templomot, Szkopje egyik legfontosabb és legszebb ortodox templomát. A 14. századi kis templom két méterrel a föld alatt épült. Szabadidő után a Vodno-hegyre megyünk. Itt található a Balkán legnagyobb keresztje, a 76 m magas, 400 tonna fémből készült Milleniumi Kereszt. Ide félútig busszal, majd sífelvonóval jutunk fel. Fantasztikus kilátás tárul elénk a városra és a környező hegyekre. Estére visszatérünk a szálláshelyünkre.

3.nap A közeli Sveti Jovanba utazunk, ahol felkeressük a Keresztelő Szent Jánosról elnevezett templomot. A hegyekben megbúvó, Mavrovo Nemzeti Park területén fekvő, 1020-ban alapított Keresztelő Szent Jánosról nevezett macedón ortodox kolostort (Sveti Jovan Bigorski), ami az ország egyik legnevezetesebb egyházi épületegyüttese. A Szkopje közelében található, kiemelkedő természeti szépségű Matka Kanyonhoz indulunk. Sétálunk a tóparton, s akinek kedve van, motorcsónakkal a tó túloldalán található barlanghoz is eljuthat. Ohridi gyalogos városnézésünk során számos templomot, kápolnát és kolostort fogunk látni. Megnézzük a fellegvárat is, illetve a görögök által építtetett antik színházat. Szabadidő keretében lehetőség nyílik bazározásra. Szállás Ohrid környékén.

4.nap Délelőtt az Ohridi-tó fölé épült Szent Naum templomhoz és kolostorhoz látogatunk, mely Macedónia egyik leglátogatottabb műemléke. Érdekesség, hogy eredetileg Albániához tartozott, azonban az albánok egyetlen királya, Zogu 1925-ben Jugoszláviának ajándékozta. Elbasanba, az egykori török központba érkezve belépünk Albánia területére. Igazi nyüzsgő város, rengeteg látnivalóval. Városnézésünk során látni fogjuk a várnegyedet, a napjainkra teljes egészében fennmaradt déli várfallal, az óratoronnyal és a bazárkapuval, s a várnegyed legnevezetesebb emlékét, a Király-mecsetet is. A Szűz Mária-templomhoz sétálunk, amelynek harangtornya, szentélye, az oszlopfolyosók, 19. századi faikonosztáza és mívesen faragott szószéke kiemelkedő. 2 éjszakai szállás Durrës környékén.

5.nap Városnézésünk során az albán főváros, Tirana látnivalóival ismerkedünk. Több fontos látnivaló is a Szkander bég téren áll, köztük Szkander bég lovas szobra, az Albán Nemzeti Múzeum épülete, az Operaház és az Ethem bég Mecset, mely a tér legrégebbi épülete. A mecset igazi különlegessége, hogy belsejét freskók borítják, melyeken fák, vízesések, folyók, épületek és hidak szerepelnek, ez ritka az iszlám művészetben. Az óratorony, a Nemzet Mártírjainak sugárútja, a Piramis, majd a Lana folyó megtekintésével folytatódik a tiranai programunk, s természetesen szabadidőnkben kávézhatunk, vásárolhatunk a fővárosban. Beratba, az „ezer ablak városába” érkezünk, ahol sétálunk a várnegyedben és felkeressük az ikonfestészetéről híres Nagyboldogasszony-templomot, melyet 1797-ben építettek újjá, egy régebbi templom alapzatára. A várban közel tíz templom, illetve két mecset található. Estére visszatérünk a szálláshelyünkre.

6.nap Továbbutazunk Montenegró irányába, útközben Kruja városával, Szkander bég szülőhelyével ismerkedünk. A kisváros albán nevének jelentése „forrás”. A városka történeti emlékei a szinte teljes hosszában bejárható középkori várfalmaradványok és a 20. században felújított citadella, valamint a 19. századi, szűk sikátoros bazár. Fotószünet a Balkán-félsziget legnagyobb tavánál, az Albánia és Montenegró határvidékén elhelyezkedő Shkodrai-tónál. Szállásunk a Kotori-öböl térségében lesz.

7.nap Ostrogbautazunk, ahol Nagy Szent Vazul, a bazilita rend megalapítója nyugszik. Ellátogatunk az Ostrog kolostorhoz,mely magasan, egy hegybe építve áll. A legnépszerűbb zarándokhely Montenegróban, és az egyik leglátogatottabb templom a Balkánon. A világ minden részéről keresik fel hívők.

8.nap A Kotori-öbölben a kis mesterséges szigeten található Szirti Madonnához hajózunk. Strandolási lehetőség az Adriai-tenger partján. Utazunk tovább a szálláshelyünkre, mely Medugorjébanlesz.

9.nap Lelki programok Medugorjéban: a Jelenések hegyén elvégezzük a rózsafüzér imádságokat, elmélkedünk a Szűzanya jelenésének helyén. Később a Szent Jakab templom és a feltámadt Krisztus szobor megtekintése. Este részt veszünk a nemzetközi szentmisén.

10.nap Hazautazás Horvátország festői tájain keresztül, érkezés a késő esti órákban.

 

  • Belépődíjak:
  • A teljeskörű betegség-, baleset- és poggyászbiztosítás díja: 4.500 Ft/fő, mely minimum 20 főtől érvényes.
  • Az elhelyezés *** szállodákban, 2/3 ágyas, zuhanyzós, WC-s szobákban történik.
  • Egyágyas elhelyezés esetén felár fizetendő:

Hozzájárulok, hogy a kolombusztours.hu személyes adataimat direkt marketing szolgáltatás nyújtása céljából az Adatkezelési Tájékoztatóban meghatározott módon, időtartamban és mértékben kezelje és a checkbox bejelölésével önként és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az általam megadott e-mail címre a kolombusztours.hu utazás témakörben direkt marketing szolgáltatást nyújtson.