Hozzájárulok, hogy a weboldal látogatásakor a számítógépemen sütiket (cookie) helyezzen el, amelyek segítségével az oldalon tett látogatásom adatait webanalitikai céljából felhasználják.
Részletes tájékoztatás a Adatkezelési tájékoztató dokumentumban található. További információ.   Rendben, elfogadom
+36 46 344 454

Aeropark- és reptérlátogatás

REPTÉRLÁTOGATÁS BUDAPESTEN

Fóti templom – „A magyar Notre-Dame”

2020-ban már nem indítjuk!

Keretprogram

Látta már a kifutópályák fényeit, a radarokat, az irányítótornyot vagy a tűzoltóbázist közvetlen közelről? Hogyan működnek a radarok? Hogyan szállnak le és fel a gépek az óriási ködben? Egyáltalán honnan irányítják a repülőgépeket? Ezernyi kérdés, melyekre választ kapunk a túra során. Tartson velünk egy izgalmas kirándulásra, melynek során bepillantást nyerünk a nem mindennapi „kisváros” rejtelmeibe.

Indulás Miskolcról 07:00 órakor a Búza téri OMV benzinkútról.

Programunkban először Fót szerepel, ahol megtekintjük a Szeplőtelen Fogantatás templomot, mely a magyar romantikus építészet legjelentősebb alkotása, „Magyar Notre Dame”-nak is nevezik. Az altemplom sírkápolnájában Károlyi István és családtagjainak sírhelye található.

A Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér mellett található Aeroparkba utazunk, ahol megtekinthető a magyar közforgalmú repülés elmúlt 60 évének szinte teljes fejlődéstörténete. A Li–2 típustól kezdve egészen az ezredfordulóig szolgálatban lévő Tu–154-esen át a manapság is aktív L-410-es típusig láthatjuk a különböző gépeket.

Az Aeropark megtekintése után belépünk a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér területére, és benézünk a kulisszák mögé. Utunk során eljutunk a repülőtér olyan területeire is, ami nemcsak az utasok, de még a reptéri dolgozók jelentős része elől is elzárt! Megnézzük a forgalmi és műszaki előtereket, a futópályákat, a navigációs berendezéseket, a radarokat, tűzoltóbázist, valamint rengeteg, eddig titkos helyszínt.

Hazaindulás a késő délutáni órákban, érkezés az esti órákban.

Belépődíjak külön fizetendők

- Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér és az Aeropark 29 főtől: 3.600 Ft/fő, nyugdíjasoknak 3.000 Ft/fő

29 főtől kevesebb utas esetén az ár 5.100 Ft/fő, nyugdíjasoknak 4.500 Ft/fő.

- Fóti templom: kb. 500 Ft/fő

Figyelem! A repülőtér szigorúan ellenőrzött objektum. A látogatáshoz, biztonsági okokból, hatósági háttérellenőrzés szükséges. Csak olyan személyek léphetnek be a területére, akik belépését a hatóságok előzetesen engedélyezték. Ennek következtében a látogatóknak meg kell adniuk személyes adataikat az útra történő jelentkezés során, és ugyancsak ennek következtében a jelentkezést le kell zárnunk a túra előtt 5 munkanappal!

A(z) kolombusztours.hu weboldalon a közvetlen linken található Adatkezelési Tájékoztatót és a lenti tájékoztatást elolvastam, megismertem és az abban foglaltakat elfogadom. Személyes adataim a valóságnak megfelelnek, és kijelentem, hogy 16. életévemet betöltött személy vagyok.

A(z) kolombusztours.hu weboldalon a közvetlen linken található Adatkezelési Tájékoztatót és a lenti tájékoztatást elolvastam, megismertem és az abban foglaltakat elfogadom. Személyes adataim a valóságnak megfelelnek, és kijelentem, hogy 16. életévét betöltött személy vagyok.

Az Ön személyes adatait az Ön megrendelésének teljesítése és ajánlataink küldése céljából és egyéb okból dolgozzuk fel. A személyes adatok feldolgozásáról, elsősorban az adatfeldolgozás további céljairól és az adatok EU-n kívülre történő átadásáról és saját jogairól, hozzájárulás visszavonásáról az Adatkezelési Tájékoztatóban találhat további információkat.