Hozzájárulok, hogy a weboldal látogatásakor a számítógépemen sütiket (cookie) helyezzen el, amelyek segítségével az oldalon tett látogatásom adatait webanalitikai céljából felhasználják.
Részletes tájékoztatás a Adatkezelési tájékoztató dokumentumban található. További információ.   Rendben, elfogadom

Advent első hétvégéje Máriacellben és Grazban

ADVENT MÁSODIK HÉTVÉGÉJE MÁRIACELLBEN ÉS GRAZBAN

2019. évi ajánlatunk szervezés alatt!

Keretprogram

1. nap: Indulás Miskolcról 02:00 órakor, a Búza téri OMV benzinkútról. Stájerország szívébe, Máriacellbe érkezve megtekintjük a közelmúltban gyönyörűen felújított bazilikát, tiszteletünket tesszük a Szűzanya kegyszobra előtt. Megnézzük a Mozgó Betlehemet, majd szabad program. A téli meseváros bőséges programokkal, csodás ünnepi vásárral kápráztat el bennünket. A Főtéren, kis faházakból helyi kézműves és hagyományőrző termékeket vásárolhatunk: puncsot, forralt bort, mézeskalácsot, sült gesztenyét, szebbnél szebb fa- és üvegdíszeket. Itt láthatjuk Európa legnagyobb adventi koszorúját.

Szállásfoglalás, vacsora Máriacell közelében, egy kis hegyi faluban, téli-nyári üdülőhelyen, szállodában, 2/3 ágyas, zuhanyzós, WC-s szobákban. Vacsora.

2. nap: Városnézés az UNESCO világörökség részét képző Grazban, Ausztria második legnépesebb városában. Az út során a következő látnivalókat tekintjük meg: Dóm, Mauzóleum, főhercegi rezidencia, Jezsuita rendház. Az óváros felett 123 méter magasságban tornyosuló Schlossberg tetején épült ki a középkorban a várost védő erődítmény, azonban ebből ma már csak a város egyik jelképének számító Óratorony áll. Elvegyülünk az adventi fényekben pompázó város ünnepi forgatagában, ahol az egész adventi időszakban változatos programkínálat gondoskodik a hangulatról: adventi éneklés, koncertek, kórusok várják a látogatókat.

Érdekesség a karácsonyi dalok hivatala és a tartományi székház udvarán található jászol, mely 50 tonna jégből készül. A gyerekek legnagyobb örömére a körhinta sem hiányozhat a városháza előtti térről, sötétedés után az épület homlokztat pedig hatalmas adventi naptárrá alakul át. A Stempfergasse kirakataiban betlehemeket állítanak ki.

Hazaérkezés az éjszakai órákban.

Hozzájárulok, hogy a kolombusztours.hu személyes adataimat direkt marketing szolgáltatás nyújtása céljából az Adatkezelési Tájékoztatóban meghatározott módon, időtartamban és mértékben kezelje és a checkbox bejelölésével önként és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az általam megadott e-mail címre a kolombusztours.hu utazás témakörben direkt marketing szolgáltatást nyújtson.