Hozzájárulok, hogy a weboldal látogatásakor a számítógépemen sütiket (cookie) helyezzen el, amelyek segítségével az oldalon tett látogatásom adatait webanalitikai céljából felhasználják.
Részletes tájékoztatás a Adatkezelési tájékoztató dokumentumban található. További információ.   Rendben, elfogadom
+36 46 344 454

A Zemplén csodás tájai

BARANGOLÁS ZEMPLÉNBEN 2.

HOLLÓHÁZA, FÜZÉR, KŐKAPU ÉS SZÉPHALOM

2020-ban már nem indítjuk!

Keretprogram

Indulás Miskolcról 06:30 órakor a Búza téri OMV benzinkútról.

Széphalomra, a nagy nyelvújító híres síremlékéhez látogatunk. Kazinczy Ferenc is itt lakott, a családi sírkert mára valódi zarándokhellyé vált. A mauzóleum emlékkertje természetvédelmi terület, így gyönyörködhetünk a környezetben és a különleges növényvilágban is.

Füzér vára egy meredek oldalú vulkáni kúpon magasodik, Magyarország 7 természeti csodájának egyike. A hatalmas, szabályos hegycsúcson álló vár távolról nézve hazánk egyik leglátványosabb vára. A közelmúltban csodálatosan helyreállították a Felsővárat, felépítették a palotaszárnyat, a várkápolnát és az alsó bástyát.

Pálházáról Kőkapura és vissza kisvonattal utazunk. Az eredetileg lóüzemű vasút építtetője, gróf Károlyi István megrendelésére készült, fát szállítottak Kőkapu és a fűrészüzem között. Napjainkban már gőzvontatással működik, 7 km hosszúságú pályája Pálháza és Rostalló között húzódik, Kőkapu megállóhellyel.

A Hollóházi Porcelángyár hazánk egyik legnagyobb múlttal rendelkező porcelánipari vállalata. A múzeumban értékes régi és új darabok, írásos emlékek láthatók. A kávézóban porcelánból fogyaszthatjuk el frissítőnket, s lehetőség nyílik az iparművészeti értékeket képviselő termékekből vásárolni is.

Programunk végén hazaindulunk, érkezés a kora esti órákban.

 

A belépődíjak külön fizetendők

Füzéri vár: felnőtt: kb. 2.000 Ft/fő; diák/nyugdíjas: kb. 1.500 Ft/fő

Hollóházi Múzeum: felnőtt: kb. 1.200 Ft/fő; diák: kb. 700 Ft/fő; nyugdíjas: kb. 800 Ft/fő

Kisvonat: felnőtt: kb. 1.600 Ft/fő (oda-vissza); diák/65 év felett: kb. 1.200 Ft/fő (oda-vissza)

Széphalom: egységesen kb.: 700 Ft/fő; 70 év felett: ingyenes

A(z) kolombusztours.hu weboldalon a közvetlen linken található Adatkezelési Tájékoztatót és a lenti tájékoztatást elolvastam, megismertem és az abban foglaltakat elfogadom. Személyes adataim a valóságnak megfelelnek, és kijelentem, hogy 16. életévemet betöltött személy vagyok.

A(z) kolombusztours.hu weboldalon a közvetlen linken található Adatkezelési Tájékoztatót és a lenti tájékoztatást elolvastam, megismertem és az abban foglaltakat elfogadom. Személyes adataim a valóságnak megfelelnek, és kijelentem, hogy 16. életévét betöltött személy vagyok.

Az Ön személyes adatait az Ön megrendelésének teljesítése és ajánlataink küldése céljából és egyéb okból dolgozzuk fel. A személyes adatok feldolgozásáról, elsősorban az adatfeldolgozás további céljairól és az adatok EU-n kívülre történő átadásáról és saját jogairól, hozzájárulás visszavonásáról az Adatkezelési Tájékoztatóban találhat további információkat.