Hozzájárulok, hogy a weboldal látogatásakor a számítógépemen sütiket (cookie) helyezzen el, amelyek segítségével az oldalon tett látogatásom adatait webanalitikai céljából felhasználják.
Részletes tájékoztatás a Adatkezelési tájékoztató dokumentumban található. További információ.   Rendben, elfogadom

A Zemplén csodás tájai

ÚJ!

A ZEMPLÉN CSODÁS TÁJAI
HOLLÓHÁZA, FÜZÉR, KŐKAPU ÉS SZÉPHALOM

2019. március 30. (szombat)

2019. augusztus 31. (szombat)

Részvételi díj: 4.900 Ft/fő

Keretprogram

Indulás Miskolcról 07:00 órakor a Búza téri OMV benzinkútról Hollóházára. A Hollóházi Porcelángyár hazánk egyik legnagyobb múlttal rendelkező porcelánipari vállalata. A kétszintes múzeumban időrendi sorrendben láthatóak a kiállított darabok és írásos emlékek, melyek között láthatunk üveg – és kőedényeket, dísztárgyakat, készleteket. A mindennapi használatra szánt, egyedi módon dekorált termékek nem mindennapi eleganciát és igényességet csempésznek tulajdonosuk hétköznapjaiba. A múzeum kávézójában egy kávé mellett lehetőség nyílik az iparművészeti értékeket képviselő termékekből vásárolni is.

Hazánk egyik nagy csodájához, a füzéri várhoz tartunk , a zempléni-hegységben, egy meredek oldalú vulkáni kúpon magasodik a vár, Magyarország 7 természeti csodájának egyike. A hatalmas, szabályos hegycsúcson álló vár távolról nézve hazánk egyik leglátványosabb vára.

Magyarország északkeleti, csodákkal szőtt sarkába tartunk, Pálházáról Kőkapura. Sűrű erdőrengeteg, vadregényes völgyek, csábító folyók mágnesként vonzza a turistákat.

A hely kedvelt progarmja a Pálházi Állami Erdei Vasút kisvonatával tett kirándulás, az eredetileg lóüzemű vasút építtetője, gróf Károlyi István megrendelésére készült, fát szállítottak útvonalán Kőkapu és a fűrészüzem között. Napjainkban már gőzvontatással működik, 7 km hosszúságú pályája Pálháza és Rostalló között húzódik, Kőkapu megállóhellyel.

Széphalomra a nagy nyelvújítók híres síremlékéhez, a nyelvújítás központjába látogatunk. Kazinczy Ferenc is itt lakott, a családi sírkert mára valódi zarándokhellyé vált.

A mauzóleum emlékkertje természetvédelmi terület, így nem csupán az író és irodalom előtt tehetjük tiszteletünket, hanem gyönyörködhetünk a környezetben és a különleges növényvilágban is.

Programunk végén hazaindulunk, érkezés Miskolcra a kora esti órákban.

A belépődíjak külön fizetendők

Füzéri vár: felnőtt kb. 1.700 Ft/fő; nyugdíjas kb. 1.100 Ft/fő

Hollóházi Múzeum: kb. 1.000 Ft/fő

Kisvonat: felnőtt kb. 600 Ft/fő; nyugdíjas kb. 500 Ft/fő

Széphalom: kb. 300 Ft/fő

Hozzájárulok, hogy a kolombusztours.hu személyes adataimat direkt marketing szolgáltatás nyújtása céljából az Adatkezelési Tájékoztatóban meghatározott módon, időtartamban és mértékben kezelje és a checkbox bejelölésével önként és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az általam megadott e-mail címre a kolombusztours.hu utazás témakörben direkt marketing szolgáltatást nyújtson.