Hozzájárulok, hogy a weboldal látogatásakor a számítógépemen sütiket (cookie) helyezzen el, amelyek segítségével az oldalon tett látogatásom adatait webanalitikai céljából felhasználják.
Részletes tájékoztatás a Adatkezelési tájékoztató dokumentumban található. További információ.   Rendben, elfogadom

A Tátra kapujában

A TÁTRA KAPUJÁBAN

Bártfa, Ólubló, Késmárk

2019. június 29. (szombat)

2019. október 12. (szombat)

Részvételi díj: 7.400 Ft/fő

Keretprogram

Indulás Miskolcról 06:00 órakor a Búza téri OMV benzinkútról.

Utunk első állomása Bártfa, melynek középkori főterén sétálunk. A tér középpontjában áll a régi városháza, melyet gótikus, reneszánsz és barokk stílusú egyemeletes polgárházak vesznek körül. A városháza épületében jelenleg a Sárosi Múzeum történelmi, egyháztörténeti kiállítását láthatjuk. Megtekintjük a szomszédságában található Szent Egyed templomot, mely az egész Felvidék egyik legkiemelkedőbb gótikus temploma. Bártfa egész főterét felvették az UNESCO világörökségek listájára.

Ólublón a település fölött mintegy 720 m magas hegycsúcson emelkedő fenséges lublói várat tekintjük meg. A vár legértékesebb része a torony, amely még a középkorból maradt ránk. A hatodik emeletről csodálatos körpanoráma tárul elénk.

Sétálunk a vár lábánál elhelyezkedő Skanzen területén. A skanzen falusi házainak csoportja, festői szépségű váraljai településre emlékeztet. A parasztházak a lakáskultúrát és a korabeli gazdálkodást idézik.

Késmárkon megtekintjük a várat, mely az egyetlen teljes egészében megőrzött vár a Szepesség területén. Késmárki városlátogató sétánk alkalmával láthatjuk az UNESCO világörökség részét képező fatemplomot, s számos történelmi látnivalót. Tiszteletünket fejezzük ki Thököly Imre sírjánál.

Programunk végeztével indulunk haza. Érkezés a késő esti órákban.

A belépődíjak külön fizetendők

- Ólublói vár skanzen: felnőtt: kb. 6 €/fő nyugdíjas: kb. 4,5 €/fő

gyermek kb. 3 €/fő

- Késmárki vár: felnőtt kb. 5 €/fő nyugdíjas: kb. 3 €/fő

tanuló kb. 2,5 €/fő gyerek kb. 2 €/fő

- Hervartó fatemplom: kb. 4 €/fő

- Bártfa - Sárosi Múzeum: felnőtt kb. 2 €/fő nyugdíjas kb. 1,5 €/fő

fénykép kb. 2 €/fő 

Csoportos utasbiztosítás: 450 Ft/fő (21 fő felett)

Hozzájárulok, hogy a kolombusztours.hu személyes adataimat direkt marketing szolgáltatás nyújtása céljából az Adatkezelési Tájékoztatóban meghatározott módon, időtartamban és mértékben kezelje és a checkbox bejelölésével önként és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az általam megadott e-mail címre a kolombusztours.hu utazás témakörben direkt marketing szolgáltatást nyújtson.