Hozzájárulok, hogy a weboldal látogatásakor a számítógépemen sütiket (cookie) helyezzen el, amelyek segítségével az oldalon tett látogatásom adatait webanalitikai céljából felhasználják.
Részletes tájékoztatás a Adatkezelési tájékoztató dokumentumban található. További információ.   Rendben, elfogadom
+36 46 344 454

A Tátra kapujában

A TÁTRA KAPUJÁBAN

Bártfa, Ólubló, Késmárk

2020-ban már nem indítjuk!

Keretprogram

Indulás Miskolcról 06:00 órakor a Búza téri OMV benzinkútról. Útközben csatlakozás lehetséges: a 3-as számú főút mentén Encs felé.

Utunk első állomása Bártfa, melynek középkori főterén sétálunk. A tér középpontjában áll a régi városháza, melyet gótikus, reneszánsz és barokk stílusú egyemeletes polgárházak vesznek körül. A városháza épületében jelenleg a Sárosi Múzeum történelmi, egyháztörténeti kiállítását láthatjuk. Megtekintjük a szomszédságában található Szent Egyed templomot, mely az egész Felvidék egyik legkiemelkedőbb gótikus temploma. Bártfa egész főterét felvették az UNESCO világörökségek listájára.

Ólublón a település fölött mintegy 720 m magas hegycsúcson emelkedő fenséges lublói várat tekintjük meg. A vár legértékesebb része a torony, amely még a középkorból maradt ránk. A hatodik emeletről csodálatos körpanoráma tárul elénk.

Késmárkon megtekintjük a várat, mely az egyetlen teljes egészében megőrzött vár a Szepesség területén. Késmárki városlátogató sétánk alkalmával láthatjuk az UNESCO világörökség részét képező fatemplomot, s számos történelmi látnivalót. Tiszteletünket fejezzük ki Thököly Imre sírjánál.

Programunk végén indulunk haza, érkezés a késő esti órákban.

A belépődíjak külön fizetendők

- Ólublói vár: felnőtt kb: 4 €/fő; nyugdíjas: kb. 2 €/fő

- Késmárki vár + templom: felnőtt kb. 8 €/fő nyugdíjas: kb. 5 €/fő

tanuló kb. 4 €/fő gyerek kb. 3 €/fő

- Bártfa - Sárosi Múzeum: felnőtt kb. 2 €/fő nyugdíjas kb. 1,50 €/fő

fényképezési jegy kb. 2 €/fő 

- Szent Egyed templom: felnőtt kb. 3 €/fő, nyugdíjas kb. 2 €/fő

 

Csoportos utasbiztosítás: 460 Ft/fő (21 fő felett)

A(z) kolombusztours.hu weboldalon a közvetlen linken található Adatkezelési Tájékoztatót és a lenti tájékoztatást elolvastam, megismertem és az abban foglaltakat elfogadom. Személyes adataim a valóságnak megfelelnek, és kijelentem, hogy 16. életévemet betöltött személy vagyok.

A(z) kolombusztours.hu weboldalon a közvetlen linken található Adatkezelési Tájékoztatót és a lenti tájékoztatást elolvastam, megismertem és az abban foglaltakat elfogadom. Személyes adataim a valóságnak megfelelnek, és kijelentem, hogy 16. életévét betöltött személy vagyok.

Az Ön személyes adatait az Ön megrendelésének teljesítése és ajánlataink küldése céljából és egyéb okból dolgozzuk fel. A személyes adatok feldolgozásáról, elsősorban az adatfeldolgozás további céljairól és az adatok EU-n kívülre történő átadásáról és saját jogairól, hozzájárulás visszavonásáról az Adatkezelési Tájékoztatóban találhat további információkat.